Met vereende krachten en het nodige ceremonieel gaat de eerste paal de Huizer bouwgrond in.
Met vereende krachten en het nodige ceremonieel gaat de eerste paal de Huizer bouwgrond in. Foto: Bob Awick

Gezinswoningen in Huizen snel verkocht en gebouwd

HUIZEN - Aan de Schokker in de wijk Stad en Lande in Huizen worden 22 koopwoningen en 54 huurappartementen gebouwd. Het koopcontract van de laatste woning werd ook ondertekend. Een jong gezin met twee kinderen mag zich straks de trotse bezitter noemen van een van de nieuw te bouwen eengezinswoningen.

Met een beetje geluk zitten ze nog dit jaar in hun nieuwe huis, want als de bouw voorspoedig verloopt dan kunnen de woningen allemaal nog dit jaar worden opgeleverd. Dat werd eerder deze maand bekendgemaakt bij het slaan van de eerste paal door onder anderen wethouder Marlous Verbeek en De Alliantie-regiodirecteur Joan van der Burgt. Projectontwikkelaar Trebbe West en Heystek Vastgoed Ontwikkeling zijn hier optimistisch over. "Als je ziet hoe het proces tot nu toe is verlopen, hebben we daar zeker goede hoop op."

Huurwoningen

De Alliantie-regiodirecteur Joan van der Burgt is erg blij met de toevoeging van 54 huurappartementen aan het bouwplan. Zij gaf aan met de gemeente Huizen afspraken te willen maken over het toewijzen van woningen aan mensen in de omliggende wijken. "Wij kunnen met deze appartementen oudere echtparen in de wijk een nieuwe moderne woning bieden, zodat hun eengezinswoning vrijkomt. Uiteindelijk kan dit leiden tot 150 verhuisbewegingen." Na de zomervakantie, in september, wordt verwacht dat er kan worden ingeschreven voor deze huurappartementen, die laag in energiekosten zijn door zonnepanelen op het dak.

Tempo

Opvallend aan het project Stad en Lande Noord is de enorme snelheid waarmee alles tot stand komt. Eind november tekende de gemeente Huizen de overeenkomst voor de ontwikkeling. Door het werk van een participatiegroep waren er veel vragen van omwonenden beantwoord en dreigende problemen ondervangen. Zodoende kon er snel worden doorgepakt.