Het afgelopen half jaar is Rabobank Gooi en Vechtstreek, ontstaan uit twee banken, samengesmeed tot één bank.
Het afgelopen half jaar is Rabobank Gooi en Vechtstreek, ontstaan uit twee banken, samengesmeed tot één bank.

Rabobank Gooi & Vecht maakt het verschil

"Onze bankpas is niet beter of slechter dan die van de andere banken. Daarom maken in onze wereld in toenemende mate ménsen het verschil." Johan Drost, directievoorzitter Rabobank Gooi en Vechtstreek, windt er geen doekjes om. "Dat verschil willen we maken in elke situatie."

Het afgelopen half jaar is Rabobank Gooi en Vechtstreek ontstaan uit twee banken, samengesmeed tot een stevige, flexibele no-nonsensebank. De nieuwe koers is in vier klantbeloften vastgelegd. Johan Drost: "Die klantbeloften staan zwart op wit en iedereen mag ons daar voortdurend op aanspreken. Om het verschil te maken moet onze bank allereerst betrokken zijn. Als betrokken bank denken we in het belang van de klant, van de organisatie en van de samenleving waarin we actief zijn. Ook hebben we een actieve rol in lokale netwerken. Daarnaast participeren we in projecten die erop gericht zijn om onze omgeving te versterken."

De tweede klantbelofte: Het draait om u, om respect en inlevingsvermogen. "We zoeken naar de vraag achter de vraag, we tonen onze betrokkenheid en zorgen ervoor dat de klant binnen 24 uur aan tafel zit met een specialist. We zien de vraag om een hypotheek niet in eerste instantie als een verzoek om financiering, maar als de aanzet tot het realiseren van een droom."

Rabobank Gooi en Vechtstreek werkt oplossingsgericht. "Zo kom je tot onverwachte creatieve oplossingen die ook nog eens de financiële zelfredzaamheid van mensen bevorderen. Zo denken we mee over niet zo voor de hand liggende financieringen, zoals crowdfunding."
Afspraken maken, afspraken nakomen. Johan Drost is daar duidelijk in. "We willen het elke dag beter doen. Open en eerlijk. We beloven niet meer dan we waar kunnen maken en we doen graag meer dan we beloven. Een afspraak maken doen we op het tijdstip dat het de klant het beste uitkomt." Rabobank Gooi en Vechtstreek gaat met deze koers opnieuw verder dan het leveren van dienstverlening alleen.

Eind oktober begint een week waarin Rabobank Gooi en Vechtstreek met allerlei activiteiten laat zien waar de bank voor staat.