Doorzichtig voederhuisje van Esschert Design om op het raam te bevestigen. Leuk om vanaf binnen de vogels te zien eten!
Doorzichtig voederhuisje van Esschert Design om op het raam te bevestigen. Leuk om vanaf binnen de vogels te zien eten!

Tips om het in de herfst wat op te fleuren

De dagen zijn donker, nat en koud. We hebben een paar tips om de boel wat op te fleuren, zowel binnen als buiten.

Geniet van het vrolijke gekwetter van vogels in de tuin met een stijlvolle houder voor vogelvoer van Esschert Design. Wij zagen bij webwinkel Outside Wishes een voederhanger met een doorzichtig gedeelte voor aan het raam, zodat je vanaf de eerste rang de vogels kunt zien eten. Dan moeten die vogels natuurlijk wel van pottenkijkers houden...!
Bij gebrek aan fleurige bloeiers in de herfst kun je de tuin ook met een paar gekleurde gieters leuk aankleden. Met een stoere designregenton haal je een heuse eyecatcher in huis, eh... in de tuin. En dat is nog goed voor het milieu ook.

Bollen

In de tuin is ook in deze tijd van het jaar veel te doen. Dit is hét moment om in het voorjaar bloeiende bollen te planten, zoals tulpen, narcissen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Deze worden het liefst vóór de eerste vorst geplant, zo leren we bij Intratuin. Als je het goed aanpakt kun je zo maandenlang genieten van bloembollen in je tuin. Bollen kun je op verschillende manieren planten: verspreid in een border, in groepjes bij elkaar, tussen het gazon of op het terras in een bloembak. Of ga creatief aan de slag en maak mooie bolpatronen.
Wist je dat ook vlinders en bijen dol zijn op bloembollen? Daarom is het beter om voor biologisch gekweekte bollen te kiezen. Deze vrolijke fladderaars komen vooral af op bloembollen die veel nectar bevatten. Dit zijn bijvoorbeeld het blauwe druifje, sneeuwklokje, anemoon, tulp, krokus en hyacint.
Is er regen voorspeld? Ga lekker naar buiten en neem een kleurrijke paraplu mee. Of eentje met een leuke print. En weet je wat je ook overal vindt? Een grappige regenponcho. Ideaal voor de kinderen. Eenmaal thuis veeg je je voeten op een robuuste kokosmat bij de voordeur, verkrijgbaar in elke maat en in meerdere kleuren. Denk eens aan het chique zwart! De paraplu's berg je op in een stijlvolle paraplubak. Geen gedruppel op de vloer of tegen de muur, nooit een paraplu kwijt én het staat ook nog eens erg gastvrij.