Zwanenwater in Eemnes kent twaalf twee-onder-eenkapwoningen en vier vrije kavels.
Zwanenwater in Eemnes kent twaalf twee-onder-eenkapwoningen en vier vrije kavels.

Succesvolle start verkoop Zwanenwater in Eemnes

De woningen van het project Zwanenwater in de Zuidpolder van Eemnes zijn erg in trek. De helft van de twaalf twee-onder-een-kapwoningen is al verkocht. Er zijn daarnaast ook nog vier vrije kavels.

Geïnteresseerden lieten zich tijdens een goed bezochte verkoopavond op 2 november in Grand Café Eemland uitgebreid informeren over de woningen en kavels door de aanwezige makelaars en bouwers. Ook de fraaie brochures vormden een bron van informatie. De maquette gaf een goed beeld van deze nieuwe uitbreiding van Zuidpolder.

Duurzaam en luxe

"De woningen zijn bijzonder ruim en bieden veel mogelijkheden om je woning naar eigen wens in te delen" en "de uitstraling van de woningen spreekt me erg aan", zijn enkele van de positieve reacties van geïnteresseerden tijdens de verkoopavond. De royale twee-onder-een-kapwoningen met een vanafprijs van € 550.000,- v.o.n. zijn voorzien van diepe tuinen aan het water in een gebied met veel groen en leefruimte. De geïnteresseerden kennen veel waarde toe aan de duurzame en zeer energiezuinige wijze waarop de woningen zijn gebouwd.

Stimuleringsbijdrage

De gemeente Eemnes heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zwanenwater biedt vier vrije kavels aan met prijzen vanaf € 295.000,- v.o.n. Hier kan men een woning naar eigen wens bouwen. Uitgangspunt is dat het ontwerp past in het straatbeeld en de dorpse uitstraling van Zuidpolder. Als stimulans voor de zelfbouwer om een duurzame, energiezuinige woning te bouwen is er een stimuleringsbijdrage van € 4.000,- ex. btw beschikbaar. "Duurzaamheid moet gemeengoed worden en dat wordt gestimuleerd door een bijdrage hiervoor te verstrekken. Nu moet dit nog worden aangejaagd, maar ik verwacht dat het met een paar jaar niet meer nodig is omdat de kopers dit én een lage EPC als voorwaarden voor hun toekomstige woning eisen", aldus wethouder Jan den Dunnen van de gemeente Eemnes.

Op www.zwanenwatereemnes.nl is meer informatie te vinden over het totale woonaanbod, de situatietekening en de prijslijsten. Inschrijven kan tot 10 november 2016, 17.00 uur. Bij meerdere gegadigden voor een bepaalde woning of kavel vindt er op een 11 november o.l.v. een notaris een loting plaats.

De Zuidpolder ligt ten zuiden van Eemnes, waar de gemeente in samenwerking met woningontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen zo'n 500 woningen realiseert.