Wethouder Tijmen Smit bekijkt samen met Jan Kroon van de PC Helpdesk de website overuwbuurt.overheid.nl.
Wethouder Tijmen Smit bekijkt samen met Jan Kroon van de PC Helpdesk de website overuwbuurt.overheid.nl. Foto: Bob Awick

Unieke informatieochtend over app Over uw buurt

LAREN - De gemeente Laren loopt voorop als het gaat om een unieke samenwerking tussen de gemeente, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de PC Helpdesk. Woensdagochtend 8 februari houden zij gezamenlijk een informatieochtend in het Brinkhuis van 10.00 tot 12.00 uur om de app Over uw buurt uit te leggen. Hierin staan de vergunningsaanvragen en andere zaken uit de buurt die van belang kunnen zijn.

door Carin van den Berg

"Tegenwoordig moet de gemeente eerst alle bekendmakingen digitaal publiceren", vertelt wethouder Tijmen Smit. "Dat doen we altijd in het Larens Journaal, maar dat verschijnt nog maar eens in de vier weken. Dan is de reactietijd van zes weken die inwoners bijvoorbeeld hebben op de aanvraag voor het bouwen van een dakkapel of het kappen van een boom soms al een deel voorbij. Wij willen als gemeente dat iedereen altijd weet wat er gebeurt. Vandaar deze informatieochtend."
Voor de wethouder was de samenwerking met de PC Helpdesk BEL vanzelfsprekend. "Zij helpen normaliter ouderen bij het gebruik van een computer, een tablet of hun mobiele telefoon. Zij hebben er dus ervaring mee. We verwachten dat juist veel ouderen het fijn zullen vinden om hulp te krijgen bij het downloaden van de app en het instellen van de soorten berichten die ze krijgen."
De site is overigens ook gewoon op de computer te vinden via overuwbuurt.overheid.nl. Hier kan de app gedownload worden of ingesteld worden welke bekendmakingen er via de mail verzonden worden.

Voordeel
"Het voordeel van digitaal melden van zaken als omgevingsvergunningen, zoals een aanvraag voor het kappen van bomen of een aanbouw aan een woning, is dat het altijd actueel en up-to-date is", meldt Smit. "Daarnaast is het een voordeel dat niet alleen de gemeente hier zijn bekendmakingen heeft staan, maar ook de provincie en het Rijk. Alles is hier te vinden."
Het ministerie vond het idee van Laren zo interessant dat het een pilot is geworden. "Ze gaan kijken of dit wellicht in het hele land kan worden gedaan, zo'n voorlichtingsmoment met een PC Helpdesk. Tot nu toe maken er nog te weinig mensen gebruik van deze digitale mogelijkheid om snel op de hoogte te zijn van wat er in de buurt gebeurt. Te vaak horen we nog: 'ik wist niet dat er naast me verbouwd werd' of 'ineens worden de bomen gekapt'. We hopen daarom dat er veel mensen komen naar de ochtend om te leren hoe ze makkelijk op de hoogte kunnen worden gehouden."
Jan Kroon, coördinator van de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis, staat met zijn vrijwilligers klaar om mensen te helpen om de app op hun telefoon of tablet te zetten. Ook vertellen ze graag hoe Over uw buurt werkt en hoe een en ander kan worden ingesteld. "Mensen moeten zich wel van tevoren aanmelden, want dan kunnen wij ervoor zorgen dat we hier voldoende vrijwilligers voor paraat hebben. En ze moeten natuurlijk hun telefoon of tablet meenemen."

Aanmelden kan via een mail aan communicatie@belcombinatie.nl of telefonisch: Jannie van Twillert, 14035.