Afbeelding
Foto:

Politie zoekt eigenaar ring

WEESP - Deze ring is waarschijnlijk buitgemaakt bij een inbraak in Weesp, Muiden of Muiderberg. De politie wil heel graag in contact komen met de eigenaar.

Politie Weesp: "Vermoedelijk is deze ring buitgemaakt bij een inbraak in Weesp, Muiderberg of Muiden. Wie herkent de ring of heeft informatie over de eigenaar. Gaarne met spoed reageren in verband met een lopend onderzoek. Bel 0900-8844/ woninginbrakenteam Hilversum."


Weesp schrapt regeltjes

WEESP - De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaat op dieet. De gemeenteraad schrapt een berg aan regels. De Weesper moet zelf verantwoordelijker worden.

De APV is een miniwetboek voor de gemeente Weesp met regels die alleen in Weesp gelden. Elke gemeente in Nederland heeft zo'n APV. In die van Weesp stond onder meer waar straatartiesten mogen optreden, dat winkelwagentjes niet verder dan de parkeerplaats mogen en dat je niet overmatig door de berm mag rijden. Bovenstaande voorbeelden worden geschrapt. Wat blijft zijn de noodzakelijke bepalingen die ongeregeldheden moeten voorkomen. Zo blijft in drugs dealen op straat verboden, net als gokken op plekken die daar niet voor zijn aangewezen en de gemeente behoudt het recht om foutparkeerders te beboeten.

Al met al worden er tientallen regels geschrapt als de gemeenteraad donderdag definitief akkoord geeft. Weespers gaan daar waarschijnlijk niks van merken. De meeste regels werden toch al nooit gehandhaafd.