Weespers kunnen met financiële steun een huishoudhulp in dienst nemen.
Weespers kunnen met financiële steun een huishoudhulp in dienst nemen.

Veertig banen behouden door regionale huishoudsteun

WEESP - Zo'n veertig banen zijn behouden of erbij gekomen in de huishoudelijke hulp door de steun die de regiogemeenten sinds vorig jaar bieden. Zo is als resultaat aan de gemeenteraden in de regio bekendgemaakt.

Vorig jaar begonnen de regiogemeenten het niet onomstreden project Schoonthuis.nl. Doel van het initiatief is tweeërlei: inwoners tegemoetkomen in de kosten van betrouwbare hulp en anderzijds het behouden van werkgelegenheid voor mensen in de huishoudelijke hulp.

Inwoners van de Gooi en Vechtstreek kunnen met financiële steun een huishoudelijke hulp in dienst nemen. Dat geldt voor alle inwoners, dus niet alleen voor zorgbehoevenden. De steun kan oplopen tot 40 euro per week.
Momenteel maken zo'n 370 huishoudens in onze regio gebruik van huishoudelijke hulp via Schoonthuis. Deze huishoudens zorgen voor maar liefst 1.130 uur per week aan (behoud van) werk voor thuiszorgmedewerkers. Vanwege dit succes wordt de steun dit jaar voortgezet en wordt er gekeken of de regeling kan worden uitgebreid.