The Girls to the top', zo noemen Wendy Roos en Nathaly Westerhoven zich.
The Girls to the top', zo noemen Wendy Roos en Nathaly Westerhoven zich.

Alpe d'HuZes te ver en te hoog?
Help dan mee door te spinnen

WEESP - Wendy Roos en Nathaly Westerhoven uit Weesp doen donderdag 1 juni mee aan de Alpe d'HuZes. Om het benodigde sponsorgeld hiervoor in te zamelen, houden ze in begin april in samenwerking met Preventiecentrum de Fysioclub een spinningmarathon in Weesp.

door Marieke van Veen

'The Girls to the Top', zo noemen Wendy Roos en Nathaly Westerhoven zichzelf. Dit is hun missie: "Wij doen dit omdat het nog steeds nodig is om met elkaar geld in te zamelen om die rotziekte niet meer dodelijk te laten zijn. Zo veel namen schieten door onze hoofden van lieve mensen die met kanker te maken hebben of hadden. Namen van mensen die er daardoor niet meer zijn of namen van mensen die nog steeds zo hard moeten strijden. Daarom doen wij mee, want dat is het enige wat wij voor hen kunnen doen!"
Het gevoel van onmacht dat door kanker ontstaat willen de dames omzetten in kracht om daarmee vervolgens zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Om mee te kunnen doen aan de Alpe d'HuZes hebben ze inleggeld nodig. Vandaar de spinningmarathon, die volgens de Weespers ook gewoon een heel leuk evenement wordt. Ze hopen alle fietsplekken te verkopen.

Special guest
De spinningmarathon wordt zaterdag 8 april van 12.00 tot 18.00 uur gehouden in Preventiecentrum de Fysioclub aan de Hogeweyselaan 227 (het pand waar voorheen One Fitness zat). Het startschot wordt gegeven door een mysteryguest en de marathon wordt geleid door de ervaren instructeurs van de Fysioclub. In het derde uur is er een speciale gast: Johan van Waal, voorzitter van de Stichting Alpe d'HuZes.

Solo of duo
Deelname kost per solofiets 40 euro voor vier uur fietsen. Een duofiets kost 50 euro; dit biedt deelnemers de mogelijkheid die vier fietsuren te delen met bijvoorbeeld een vriend(in) of collega. Aanmelden kan via de Facebookpagina Girls to the Top of aan de balie bij de Fysioclub. Pas na ontvangst van de betaling is deelname definitief. Op de dag van de marathon is er ook een loterij. De gehele opbrengst van de spinningmarathon en de loterij gaat naar het KWF.

Vorig jaar deed Wendy ook al mee aan de Alpe d'HuZes. Het was zwaar, maar het lukte haar toch en daarmee heeft ze toen 4.500 euro opgehaald voor kankeronderzoek. De Weespse heeft door haar werk in het ziekenhuis gezien wat kanker doet bij mensen en hun familie. "Ook in mijn directe omgeving hebben hele lieve mensen het leven los moet laten omdat van de ziekte niet te winnen was." Haar wens is dat kanker op termijn niet meer dodelijk is.

'Wij doen dit om die rotziekte niet meer dodelijk te laten zijn'