Oscar Overwater (links) en Oscar Alcazar brengen de Spaanse keuken in Weesp.
Oscar Overwater (links) en Oscar Alcazar brengen de Spaanse keuken in Weesp.

Oscar & Oscar brengen authentieke paella aan huis

WEESP - De Spaanse keuken en ondernemerschap komen bij elkaar in de nieuwste maaltijdservice in Weesp. Bij Oscar & Oscar kun je terecht voor onvervalste paella en andere typisch Spaanse gerechten.

door Ruth van Kessel

De nieuwste catering en maaltijdenbezorging in Weesp serveert van woensdag tot en met zondag authentieke Spaanse gerechten en bezorgt die bij mensen thuis. Oscar kookt voor groepen tot dertig mensen, maar ook een eenling kan van een Spaanse maaltijd thuis genieten, mits je maar op tijd bestelt. Want Oscar moet er wel de boodschappen voor doen.

Achter de naam Oscar & Oscar schuilt het verhaal van de Spaanse Oscar Carratero Alcazar (36) en de Weesper Oscar Overwater (17). De twee leerden elkaar kennen via de echtgenote van de Spaanse Oscar. Haar man wilde beter Nederlands leren spreken en de ambitieuze Weesper Oscar, student aan het Eurocollege in Amsterdam waar hij International Business & Sales studeert, wilde zich bekwamen in de Spaanse taal. Overwater: "We hadden meteen een klik. Toen Oscar het idee opperde dat hij met Spaanse catering wilde beginnen maar zich zorgen maakte over de taalbarrière, vroeg ik hem: wat denk je ervan om het samen te doen?" Zo werd Oscar & Oscar een feit: de Spanjaard verzorgt de maaltijden naast zijn werk als chef-kok in een Amsterdams hotel en de Weesper spoedt zich na school naar Oscars keuken om de maaltijden te bezorgen. Hij regelt ook de website en de marketing. Overwater: "We zijn de ideale combi: Oscar laat Weesp genieten van de authentieke Spaanse keuken en ik ontwikkel mijn ondernemerskwaliteiten. Bovenal is het leuk!"