Ondanks een wat moeizame wist FC Weesp de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Foto: Marieke van Veen

FC Weesp op doelsaldo aan kop na winst op Fortius

WEESP - Het eerste van FC Weesp heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Fortius uit Amsterdam werd met 7-0 verslagen. Bloemendaal won ook, waardoor FC Weesp nog steeds de koppositie moet delen, maar met het verschil dat de Weespers nu op doelsaldo koploper zijn. Promotie naar de tweede klasse is een reƫle mogelijkheid.

door Marieke van Veen

De wedstrijd tegen Fortius ging zondag moeizaam van start. Hoofdtrainer van FC Weesp Mario Rijnsburger: "We begonnen onrustig aan de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen we er beter in. Het balbezit aan onze zijde nam toe en dat leidde tot een eerste goal en dat werd nog voor de rust een voorsprong van 2-0."

In de tweede helft was FC Weesp duidelijk de sterkere ploeg. Er werd weer gescoord en de Weespers kwamen op 3-0 en vervolgens op 4-0 voorsprong. De wedstrijd leek beslist. Wel werd het even spannend toen verdediger Niels Erik geel kreeg en er na zijn kritiek op deze beslissing van de scheidsrechter nog eens geel werd getrokken. Hij moest het veld verlaten en kreeg een schorsing. Erik mag de komende twee competitiewedstrijden niet spelen. Dat betekende dat Weesp het de laatste 15 tot 20 minuten met een man minder moest doen. Dat kan verkeerd uitpakken, maar FC Weesp was op stoom en wist evengoed nog drie keer tot scoren te komen. Met een eindstand van 7-0 dropen de Amsterdammers af. Weesp kon er weer drie punten bijschrijven en bovendien schoot door deze fraaie uitslag het doelsaldo de lucht in.

Doelsaldo van 28
Medekoploper Bloemendaal won zondag thuis met 2-0 van Olympia Haarlem en pakte dus ook weer drie punten. Maar omdat Weesp zondag zeven keer wist te scoren is Weesp met 28 goals dit seizoen nu lijstaanvoerder op doelsaldo. Het doelsaldo van Bloemendaal is 23. De Weespers staan er dus goed voor. Volgend weekend staat Sporting Martinus op het programma, een uitwedstrijd. "Als wij vanuit onze eigen kwaliteit en kracht voetballen, kunnen we in principe elke ploeg uit deze poule aan, zeker Sporting Martinus", stelt Rijnsburger. "We hebben geen invloed op de prestaties van Bloemendaal, dus we moeten elke week voor onszelf eruit halen wat erin zit en zo onze positie verder verstevigen." Van een treffen met de directe opponent Bloemendaal komt het voorlopig niet. "Na Sporting Martinus spelen we thuis tegen Schoten, dan zijn we een paar weken vrij en dan moeten we thuis tegen Diemen. Bloemendaal treffen we pas later in het voorjaar, maar dat zal zeker een spannende en hopelijk mooie wedstrijd worden", aldus de hoofdtrainer.