De tweede generatie Sport Tourer beleeft volgende maand zijn première.
De tweede generatie Sport Tourer beleeft volgende maand zijn première.

Ruimer, lichter en atletischer

Opel presenteert de volledig nieuwe Insignia Sports Tourer. De stationwagenversie van Opels vlaggenschip is aanzienlijk ruimer en lichter dan zijn voorganger, biedt geavanceerde technologie op het gebied van veiligheid, comfort en connectiviteit, terwijl het nieuwe AWD-systeem met torquevectoring de dynamische rijkwaliteiten naar een nog hoger niveau tilt.

De auto staat als wereldprimeur op de Autosalon van Genève (9-19 maart 2017). De orderboeken openen tweede helft februari. De Sports Tourer volgt het elegante lijnenspel van de Insignia Grand Sport die in december 2016 onthuld werd. Liefhebbers herkennen een vleugje van de Opel Monza Concept uit 2013. Dat komt vooral tot uiting in de achterzijde, die met zijn vleugelvormige led-achterlichten en heldere lijnen krachtig op het netvlies ligt.

De tweede generatie Sport Tourer is iets langer (+73 mm) en lager (-31 mm) dan zijn voorganger. Ten opzichte van het huidige model biedt de nieuwe Insignia Sports Tourer aanzienlijk meer bagageruimte. Het laadvolume is maximaal 1.640 liter, ruim 100 liter meer dan voorheen.

Tevens is de stationwagen nog prettiger in gebruik door de achterklep die automatisch opent of sluit met behulp van een simpele voetbeweging onder de achterbumper. Het volledig vlak maken van de laadvloer is ook een kwestie van een druk op de knop.