Germaine (rechts) en Claudia (links).
Germaine (rechts) en Claudia (links). Foto: Mart Boudestein

Germaine gooit haar mantra's in de (ontbijt)mix

WEESP - 'Met een beetje geluk werkt de energie van de mantra's ook door in de mix'. Germaine Duynstee introduceert een biologische, glutenvrije en koolhydraatarme ontbijtmix. De mantra's krijg je er gratis bij.

door Ruth van Kessel

Al vijf jaar produceert de Weespse Germaine Duynstee (50) in haar keuken aan de Roskamstraat een speciale ontbijtmix. Deze mix op basis van noten, pitten en zaden ontwikkelde ze zelf en bleek een goede start van de dag voor haar diabetes. In haar enthousiasme liet ze een keer haar yogaleerlingen proeven van haar bijzondere ontbijt. "Iedereen was razend enthousiast en wilde graag dat ik de mix ook voor hen ging maken. Dat heb ik dus gedaan, maar na vijf jaar is de vraag ernaar zo groot dat ik het in mijn eentje niet meer kan bolwerken in mijn eigen keukentje", zegt ze.

Samen
In Claudia van Deudekom vond Germaine de ideale partner om de ontbijtmix verder op de markt te brengen. In de keuken van het Weesper Kookers.nl crusht, maalt en roostert het tweetal naar hartenlust de ingrediƫnten. Germaine: "Ook Claudia heeft een chronische ziekte en ervaart de kracht van de ontbijtmix en de mantra's. Het is heel inspirerend om met elkaar de mixen te maken. Omdat we het samen doen en we de mix nu buitenshuis maken, houd ik weer tijd over voor mijn andere werk: mijn eigen praktijk voor yoga, massages, mantra's en counselinggesprekken. Een ander voordeel van de samenwerking is dat mijn eigen keuken voortaan lekker schoon blijft, haha." De ontbijtmixen zijn te koop bij de DIO natuurdrogist en bakker Le Perron of te bestellen via germainessupermix.nl.