Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

'De Oorbel'

Jan: "Jan Kooper! Is er niet, spreek iets in na de pieptoon."
Stefan: "Jan, ik ben er ook niet."

"Althans ik ben er wel maar niet in Weesp. Ben half uurtje onder Allicante, Guardamar aan zee... Op werkbezoek bij roemruchte Weespers die Weesp hebben verlaten. Ik ben op bezoek bij Cinta en Dirk Oorbel, zij hadden vroeger café De Oorbel en ze deden ook de bootjes. Ze missen de Vecht, want die verveelt nooit. Maar voor de rest missen ze Weesp niet...
Ze vroegen wel hoe het met Jelle is en zijn Automatenkabinet. Hoe is het daarmee eigenlijk?
Ik heb ze de nieuwe gedichtenbundel van Rooie Gerrit Portengen gegeven en de laatste HP De Tijd waar Midas Dekkers praat over zijn penis. En een pak stroopwafels. Dirk zei: doe iedereen maar de groeten die denkt dat ik ze de groeten moet doen. En zeg dat wij hier heel gelukkig zijn, met 150 vierkante meter voor 500 euro inclusief zee, strand, mooi weer en fijne Spanjaarden.
En Jan, over vier weken kopen ze een huisje voor weinig in het centrum en dan kunnen ze vanaf maart bijna elke dag met hun twee bergpapegaaitjes voor de deur op het dorpspleintje zitten en in de middag lekker eten voor 15 euro per persoon. Drie gangen en een glas wijn. Dus missen? Nee niks.
Ja, hij kan soms een sentimentele zak zijn en dan mist hij z'n dooie vrienden, zegt Dirk. Jan, ik hang op want de ontvangst is slecht."

Jan: "Ha die Stefan, je hebt geen bereik of zo, dus ik spreek maar even wat in... Ik heb geen idee hoe het met Jelle is, ik woon ook nog niet zo lang in Weesp, maar ik weet wel dat het Automatenkabinet een plek van verwachte en onverwachte ontmoetingen was. In die zin mis ik het wel. Maar verder mis ik niks. Ik ben nu in Zwitserland en misschien ga ik nog skiën. Hoewel de misdienaar die ik net sprak het afraadde vanwege de mist. Dus Stefan, liefs en hou vol!"