Jacques en Meinie van Alphen-Baars.
Jacques en Meinie van Alphen-Baars. Foto: Marieke van Veen

Twee diamanten huwelijken in Weesp in één week tijd

WEESP - '60 jaar getrouwd. Als dat geen echte liefde is?' Dat staat op een grote houten L, die het tv-programma 'Geloof en een hoop liefde' in de Weesper week bij Jacques en Meinie van Alphen-Baars kwam afleveren.

door Marieke van Veen

De boodschap kwam van de in Zweden wonende zoon van Jacques en Meinie. Het echtpaar was zondag zestig jaar getrouwd, maar deze zoon kon niet bij de kerkviering aanwezig zijn.

Gelukkig is hij er wel als zaterdag het grote feest plaatsvindt in 't Hart van Weesp. Ook hun andere twee zoons en dochter zullen er dan weer zijn, evenals de acht kleinkinderen van het echtpaar. Meinie en Jacques ontvingen maandag in hun huis aan de Herensingel burgemeester Van Bochove met verse taart en koffie. Ze vertelden hem openhartig over hun leven samen, dat begon toen Jacques (nu 85) als jongeman in een militair tehuis in Weesp verbleef en hij bij het afzwaaifeest een meisje mee mocht nemen en Meinie (nu 86) meevroeg.

Vorige week woensdag ging de burgemeester op visite bij Jos (84) en Riet (83) Pilmeijer-van Leent om hun te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk van zondag 19 februari. Dat had het stel samen met hun dochters gevierd met een etentje bij Van der Valk in Almere, zo vertelden ze aan de burgemeester. De ballonnen hadden ze expres voor hem laten hangen en ook de kaarten stonden nog op tafel. Vol trots liet het diamanten echtpaar de felicitatiebrief zien die ze van de Koning hadden kregen. Het paar trouwde 60 jaar geleden in Amsterdam en woont sinds 50 jaar in de Ingelandenflat; vanuit hun huis hebben ze een prachtig uitzicht op de omgeving.

Jos en Riet Pilmeijer-van Leent.