Belinda kon niet stoppen met schrijven.
Belinda kon niet stoppen met schrijven.

Weespse Belinda komt met erotische thriller

WEESP - Al langer is schrijven een uitlaatklep voor Belinda Lekkerkerker-Koch, maar het schrijven van een thriller is een nieuwe ervaring. Vorige maand kwam 'Donkerrood verlangen' uit: een spannend verhaal met een erotisch tintje dat uit haar hoofd moest en waar door haar lezers van wordt gesmuld.

door Ruth van Kessel

"Ik ben in oktober gewoon begonnen met schrijven. Ik had geen echt plot, het boek is als vanzelf ontstaan. Wel wist ik dat de hoofdrolspeelster Chantal een stoere, mooie vrouw moest zijn. Lezers vragen me wel: Belinda, heb je al die dingen echt zelf meegemaakt? Nou, gelukkig niet. Het verhaal speelt zich af in de Amsterdamse onderwereld waarin seks en prostitutie volledig ingeburgerd zijn. Ik heb me laten inspireren door films - ken je de film 'Eyes wide shut'? - boeken en verhalen die ik hoorde. Wel heb ik feiten gecheckt bij de politie, want dingen moeten natuurlijk wel kloppen, maar verder heb ik alles verzonnen. Het was zo'n overweldigend proces, ik kon bijna niet stoppen met schrijven."

Belinda Lekkerkerker (42) heeft haar eigen webdesignbedrijf. Toen het boek af was, onder de naam Koch (nee, niet familie van, maar het bekt zo lekker), was het verhaal zo van haarzelf geworden dat ze het niet meer uit handen wilde geven. Dus bracht ze het boek uit in eigen beheer. Belinda: "Ook dat smaakt naar meer. Het is zo mooi om je vakkennis toe te passen op je eigen creatie. Natuurlijk heb ik mensen mee laten lezen, maar nu ligt er iets wat echt voor de volle 100% van mij is. Ik heb zelfs een prikkelende trailer gemaakt van het boek, dat zo enthousiast wordt ontvangen dat ik dit nu ook voor andere schrijvers doe. Het schrijversvirus heeft me te pakken, deel 2 is al in de maak. 'Donkerrood Verlangen' is verkrijgbaar via de website, Spar, Primera, De Weesper Boekhandel en bol.com.