De nieuwe loods. Om de kosten te drukken doen de leden van MHCW zo veel mogelijk zelf.
De nieuwe loods. Om de kosten te drukken doen de leden van MHCW zo veel mogelijk zelf. Foto: Frank Schaefers

De loods is bijna af, nu
nog een nieuw eerste veld

WEESP - MHCW wordt een trainingslocatie voor het EK hockey dat in augustus in Amsterdam plaatsvindt. Dat nieuws deelde voorzitter André Lauterslager vrijdag met de luisteraars van Radio Weesp. Het complex moet dan (extra) piekfijn in orde zijn. De nieuwe opslagloods is bijna klaar, maar de voorzitter hoopt voor die tijd ook al een nieuw eerste veld geregeld te hebben.

door Marieke van Veen

De afgelopen wintermaanden heeft de club hard gewerkt aan een nieuwe opslagloods. Lauterslager: "De eerste helft van het hockeyseizoen speelt zich af in de zaal. Die tijd en ruimte hebben we gebruikt om te klussen op het sportpark. De oude opslagloods is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De nieuwe loods is groter en past qua uitstraling beter bij het clubhuis."

De vereniging steekt zo veel mogelijk zelf de handen uit de mouwen. "Om de kosten te drukken", verklaart Lauterslager. "Want we hebben veel ambities, maar willen wel dat de contributie voor iedereen betaalbaar blijft. Gelukkig hebben we wat dat betreft een goed netwerk binnen de club. Afgelopen weekend hebben we met een groepje zelf het beton gestort. De een vlocht het ijzer, de ander vervoerde zand, enzovoorts."

Vier kampioenen
In de nieuwe loods worden straks de spel- en onderhoudsmaterialen opgeslagen. De loods is bijna klaar, wat mooi samenvalt met de start van het veldseizoen. "Het zaalseizoen heeft ons binnen de jeugd vier kampioenen opgeleverd. Die teams hebben we afgelopen zaterdag gehuldigd. 's Avonds was er een feestavond voor alle vrijwilligers met een bandje, hapjes en drankjes. Hiermee wilden we alle actieve leden belonen voor hun goede werk. En ze enthousiast houden natuurlijk, in de hoop dat ze zich voor MHCW blijven inzetten."

Nieuw veld
De ene dag vlecht Lauterslager beton, de andere dag zit hij op het stadhuis bij sportwethouder Astrid Heijstee: "We zijn in gesprek over de vervanging van het eerste veld. Het huidige veld zou eigenlijk nog een of twee jaar mee moeten kunnen, maar dat is dus niet zo. Afgelopen herfst hebben we veel wedstrijden moeten afgelasten, omdat het veld te nat was. Daar dupeer je veel kinderen en ook andere leden mee. Het is ook gevaarlijk, want door algengroei wordt het veld te glad. Dat heeft al tot blessures geleid en dat wil je natuurlijk niet." Ook met het oog op het EK hockey zou de voorzitter het veld graag zo snel mogelijk vervangen zien worden: "MHCW is benaderd om in augustus een van de trainingsaccommodaties te zijn voor de deelnemers van het EK hockey 2017 in Amsterdam. Dat betekent dat tophockeyinternationals in Weesp komen trainen. Het zou mooi zijn als het sportpark dan op orde is."

'Het veld zou nog twee jaar mee moeten gaan, maar het is veel te nat'

Sportfair en platform
Hij geeft dat een goede kans. "Het contact met de wethouder is goed. De gemeente wil meer mensen aan het sporten krijgen en heeft een extern bureau gevraagd om in samenwerking met de sportclubs een sportfair te houden in mei. Ook wordt er gewerkt aan verbinding en samenwerking tussen de lokale sportclubs in de vorm van een sportplatform. In beide zaken speelt MHCW een actieve rol en dat draagt natuurlijk bij aan een goede verstandhouding."