Donderdag in de City: de feelgoodmovie 'A streetcat named Bob'.
Donderdag in de City: de feelgoodmovie 'A streetcat named Bob'.

dinsdag 14 maart

'Walk in' Meditatie

Pursang | 20.00 uur

'Walk in'-meditatie met Karin Zevering. Adres: Pampuslaan 59. Aanmelden via 06-36 30 42 46 of karin.zevering@gmail.com. Entree: bijdrage naar eigen inzicht.

donderdag 9 maart

Praktische hulp

Telefonisch 10.00 uur

Weespers met een langdurige ziekte en/of beperking kunnen bij Versa praktische hulp aanvragen bij werkzaamheden in of rondom het huis. Een vrijwilliger komt dan aan huis om het klusje uit te voeren. Hulp aanvragen kan op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 035-5316054.

woensdag 15 maart

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 uur

Vrijwilligers helpen u bij het zelf invullen van uw belastingaangifte. DigiD-code en enige computerkennis is vereist. U maakt tevens kennis met 'Mijn Overheid'.

De Rechtswinkel

Papelaan 99 19.30 uur

De Rechtswinkel geeft juridisch advies tegen een kleine bijdrage van 2 euro. Bezoekers dienen papieren en/of contracten betreffende hun zaak mee te nemen.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 uur

Buurtvereniging De Achtergracht is open voor het gratis breicafé. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

woensdag 8 maart

Tafel van Weesp

City of Wesopa | 19.45 uur

Vrouwennetwerk Tafel van Weesp viert Internationale Vrouwendag met spreekster Lisette Thooft en een vrouwenkieswijzer.

Vocaal cabaret

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

Heel af en toe ontdek je iets wat er daarvoor nog niet was. Iets waarvan iedereen die het ziet, voelt dat het nieuw is. De eerste voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark was hier een lichtend voorbeeld van en nu zijn ze terug... met meer van hetzelfde! Kaarten via theaterpand weesp.nl.

donderdag 9 maart

Ondernemersavond

Bibliotheek Weesp | 19.30 uur

Marjolein Hartkamp verzorgt een workshop 'Ken je kwaliteiten', waarbij ze ingaat op kernkwadranten. Hartkamp is (loopbaan)coach en past de kernkwadranten vaak toe in haar coachtrajecten. Aanmelden via bvo@bibliotheekgooienmeer.nl. Niet-leden betalen € 10,- entree, leden gratis.

'A streetcat named Bob'

City of Wesopa | 20.00 uur

Sommige verhalen zijn zo bijzonder dat ze schreeuwen om een film. Neem nou James Bowen, een dakloze en verslaafde straatmuzikant. Als hij een sociale huurwoning krijgt, krijgt hij daar een zwerfkat bij. Bowen adopteert het beest en noemt hem Bob, waarna het duo uitgroeit tot een ware attractie in Londen.

Krav Maga beginnersgroep

Kors Beijerschool | 20.30 uur

Inside defence start met Krav Maga-lessen in Weesp. Kom langs voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie op www.insidedefence.nl.

vrijdag 10 maart

EHBO baby's / kinderen

Papelaan 99 | 19.00 uur

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Weet u als (gast)ouder wat u moet doen wanneer uw kind iets overkomt? Met deze basiscursus maakt u kennis met de belangrijkste EHBO-vaardigheden voor de 7 meest voorkomende kinderongevallen. Aanmelden via www.shop.rodekruis.nl/workshop-ehbo-aan-kinderen.

Danzas Caribenas

Stadhuis Weesp 20.15 uur

Pianist Marcel Worms verzorgt een recital in het stadhuis van Weesp. Worms is een gelouterd vertolker van muzikale miniaturen. Hij speelt dansmuziek uit de Caraïben met Franse, Engels, Spaanse, Cubaanse en Afrikaanse invloeden. Toegang € 15,-, inclusief een consumptie; kinderen tot 16 jaar gratis.

vrijdag 10 maart en
zaterdag 11 maart

Ophalen oud papier

Weesp | 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier op gehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 11 maart

Internationale Vrouwendag

WVGV Papelaan | v.a. 16.00 uur

Stichting Vrouwen van Weesp viert Internationale Vrouwendag met een feest voor het hele gezin. Van 16.00 tot 22.00 uur in het gebouw van WVGV op de sportvelden aan de Papelaan.

Muziek: Saskia Laroo

City of Wesopa | 20.30 uur

Een voortdenderende trein van bezielende funk, jazzdance and hiphopgrooves. De Saskia Laroo band bestaat uit een multiculturele groep muzikanten die oorspronkelijke composities van haar albums spelen. Hun muziek is een combinatie van jazz, pop, wereld, en dance, gebouwd op stuwende ritmes, krachtige rap en intense solo’s. Entree € 17,50.

zondag 12 maart

Brrrrrrrr

City of Wesopa | 14.00 uur

Kindervoorstelling: een Eskimo woont helemaal alleen in een iglo op de ijskoude poolcirkel. Toch heeft hij heeft het goed zo. Totdat hij op een dag bij het vissen een verkleumde man naar boven hengelt. Dit zet hun beide werelden op z’n kop. Entree € 10,- / kinderen € 7,50.

Lezing: 'Het Oude Weesp'

Museum Weesp | 14.00 uur

Kom meer te weten over de interessante historie van het mooie Weesp. Toeslag € 2,-.

maandag 13 maart

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 uur

Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Verkiezingsbijeenkomst

Bibliotheek | 19.30 uur

Bereid je voor op de verkiezingen en bezoek de verkiezingsavond die de Bibliotheek samen met ProDemos houdt. Met uitleg over de Tweede Kamer, belangrijke standpunten, een quiz en een bingo. Gratis entree.

maandag 13 maart

Koffiemiddag De Zonnebloem

De Wintertuin | 14.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree: 2 euro.

woensdag 15 maart

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Meezingen

Toko WSV De Vecht | 20.00 uur

Onder het genot van een drankje kunt u het Hollandse lied meezingen. De begeleiding wordt verzorgd door twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Marcel Worms verzorgt vrijdag met 'Danzas Caribenas' het Stadhuisconcert.