In de verkiezingswinkel zijn de discussies, kopjes koffie en kieswijzers gratis.
In de verkiezingswinkel zijn de discussies, kopjes koffie en kieswijzers gratis. Foto's: Christian Pfeiffer

Verkiezingswinkel geopend

WEESP - Wie alles wil weten over de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week woensdag (15 maart), kan vanaf nu elke werkdag terecht in de Verkiezingswinkel. Burgemeester Bas Jan van Bochove opende de winkel gistermiddag.

In de winkel in de Slijkstraat, in het oude pand van antiquariaat Lectori Salutem, zijn alle partijen vertegenwoordigd. Je kunt hier informatie krijgen over de gang naar de stembus, maar ook gewoon binnenlopen voor een praatje.

Ook is er een computer aanwezig waarop de bezoekers een stemwijzer kunnen invullen. Er is elke dag een stelling die ingevuld kan worden en op een bord kunnen Weespers zelf ideeën achterlaten voor Weesp of in het algemeen.
De symbolische opening was dinsdag rond het middaguur door de burgemeester. Van Bochove is oud-Kamerlid voor het CDA en weet als geen ander hoe het in Den Haag werkt en hoe belangrijk de Tweede Kamerverkiezingen zijn. Hij prees dan ook het initiatief en de samenwerking in het Weespse om dit mogelijk te maken. Daarna deed hij de stemwijzer en kwam uit op... D66.

WeesperNieuws
Ook het WeesperNieuws en Radio Weesp zijn dagelijks te vinden in de tijdelijke Verkiezingswinkel in de Slijkstraat. De redactie volgt de discussies en behandelt verkiezingsitems. Deelnemen aan de dagelijkse stellingen kan ook online via WeesperNieuws.nl. Radio Weesp sluit elke werkdag af met een debat met een partij. Dat debat wordt elke werkdag tussen 18.00 en 18.30 uur uitgezonden in het actualiteitenprogramma Lokaal Centraal op Radio Weesp, 106.5 fm of www.radioweesp.nl.

De Verkiezingswinkel is elke dag open (behalve zondag) van 10.00 tot 18.00 uur tot en met de dag voor de verkiezingen.

De opening gistermiddag.