Coby Roerhorst (links) en Sabrina van Vliet: 'Je wordt toch blij van zo'n jurk?'
Coby Roerhorst (links) en Sabrina van Vliet: 'Je wordt toch blij van zo'n jurk?' Foto: Ruth van Kessel

Het programma 'Say Yes To The Dress' gaf de doorslag

WEESP - 'We reden de brug over, zagen het stadhuis en waren op slag verliefd'. In Weesp vonden Coby Roerhorst en Sabrina van Vliet de perfecte locatie voor hun bruidsmodezaak. Bridal Lounge Bruidsboutique opent vandaag haar deur aan de Nieuwstraat. Op afspraak.

door Ruth van Kessel

Zolang ze zich kan herinneren klopt het hart van Coby Roerhorst al sneller bij het zien van een trouwjurk. Als het programma 'Say Yes To The Dress' op televisie is, zit zij aan de buis gekluisterd. Tijdens het event van 'Say Yes To The Dress' genoot ze ervan om zich voor de tweede keer in een trouwjurk te hullen. Coby: "Je voelt je zo vrouwelijk en zo mooi. Op dat moment wist ik dat ik mijn wens om een eigen winkel te beginnen wilde realiseren en dat dat met trouwjurken moest zijn. Het toeval wilde dat Sabrina mij die avond een app stuurde: kijk eens, een bruidszaak te koop. Zullen we het samen doen? Vanaf dat moment ging het roer om!" Zowel Coby als Sabrina van Vliet is coach met een eigen bedrijf. De Bridal Lounge Bruidsboutique doen ze voorlopig naast hun werk. Sabrina: "Ik ben al langer bezig met styling. Door Coby heb ik kennisgemaakt met de bruidsmodewereld. Ik vind het geweldig! Het is zo'n positieve energie. Ik ben helemaal bevlogen en droom er nu al van om ooit een eigen bruidsmodelijn uit te brengen."

In de watten gelegd
Een zorgvuldige zoektocht naar de perfecte locatie voor hun plannen bracht het duo naar Weesp. Het idee van het overnemen van een bestaande bruidsmodezaak lieten ze al snel varen, daar waren hun ideeën over hun gedroomde zaak te expliciet voor. "We wisten precies wat we wilden. We hebben overal gekeken, van Rotterdam tot Uithoorn en Maarssen, maar Weesp moest het zijn: dit karakteristieke pand heeft een geweldige uitstraling, de locatie in het gezellige centrum, de ondernemers, de sfeer, alles klopt." De kersverse bruidsadviseurs omschrijven de collectie van Bridal Lounge als dé jurk voor de moderne stijlvolle bruid die zich wil onderscheiden. Aanstaande bruiden kunnen op afspraak terecht. "Zodra een vrouw hier binnenstapt wordt ze door ons meteen al als de bruid in de watten gelegd: we trekken alles uit de kast om haar een speciale middag te bezorgen."

Vriendinnen
Vrouwen en bruidsjurken, of je er nu wel of niet in trouwt, het heeft iets bijzonders. Daarom biedt Bridal Lounge vriendinnen de mogelijkheid om zich een middag de bruid te voelen: compleet met jurk, kapper en make-up. Gewoon omdat het zo leuk is.