Oberon, hier in actie in de competitie, daagt iedereen uit om ook eens te komen volleyballen.
Oberon, hier in actie in de competitie, daagt iedereen uit om ook eens te komen volleyballen. Foto: Yannick uit den Boogaard

Volleyballen met collega's, vrienden en buurtgenoten

WEESP - Al sinds jaar en dag houdt volleybalvereniging Oberon driemaal per jaar een bedrijventoernooi in de sporthal in Aetsveld. Nu naast bedrijven zich ook steeds vaker teams melden met buurtgenoten en vrienden heeft de club besloten het toernooi dan ook maar officieel om te dopen in Buurt- en Bedrijventoernooi. Iedereen die zin heeft in een avondje volleybal en een team weet samen te stellen is welkom. Het eerstvolgende toernooi is op 12 mei. De inschrijving is geopend.

door Ruth van Kessel

Gezelligheid staat voorop bij het Buurt- en Bedrijventoernooi van Oberon. Het toernooi wordt in de avond vanaf 19.00 uur gespeeld, waarbij de teams tegen elkaar uitkomen. Na afloop is het onder het genot van een drankje in Bar Olympus in de sporthal plezierig wachten op de uitslag. Oberonner Jeroen Bloemendaal organiseert het buurt- en bedrijventoernooi nieuwe stijl op 12 mei in de sporthal: "De sfeer is altijd opperbest. Er heerst een gezonde competitiedrift, waarbij het om het plezier en de sportiviteit gaat. Ik vind het superleuk om het te organiseren."

Buurt
Aanvankelijk was het volleybaltoernooi alleen bedoeld voor bedrijven. Collega's werden uitgedaagd om met een team de eer van hun bedrijf hoog te houden in een sportieve uitdaging met andere bedrijven. Aan zo'n toernooi deden dan ongeveer 150 mensen mee. Bloemendaal: "Op een gegeven moment kwamen er verzoeken van mensen of ze met een eigen samengestelde team mee mochten doen. Mensen die met elkaar in de straat wonen, vrienden, familie vormden dan met elkaar een team. Eigenlijk hebben we dat meteen goed gevonden. Het is toch leuk dat mensen uit hun luie stoel komen en een avond komen volleyballen? Aan het laatste toernooi in november deden zeventien teams mee. Voor ons als vereniging is het natuurlijk een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de sport. Het levert op die manier ook nieuwe leden op, maar dat is zeker niet de hoofddoelstelling. Want wie vrijblijvend wil komen kennismaken met Oberon is altijd welkom om mee te spelen, dat hoeft niet per se via dit toernooi."

Gemeente
De gemeente omarmt het initiatief van Oberon om het toernooi steeds breder open te stellen voor niet-leden. Het is een laagdrempelige manier om Weespers (weer) aan het sporten en bewegen te krijgen, een doelstelling die de gemeente hoog in het vaandel heeft staan. Vorige week stelde de buurtsportcoach zich voor op deze pagina's waarin hij zijn ambities kenbaar maakte. Het Buurt- en Bedrijventoernooi van Oberon past goed bij zijn visie.
Sportief
De enige harde regel die het toernooi stelt is dat er per team niet meer dan twee Nevobo-competitiespelers tegelijk in het veld mogen staan. Verder moeten er minimaal twee vrouwen in het team zitten, wordt volleyballers gevraagd niet te smashen op niet-volleyballers en wordt de scheidsrechters gevraagd niet te streng te fluiten op technische fouten. Bloemendaal: "Met deze regels willen we de sportiviteit en gezelligheid benadrukken; zo beleeft iedereen de meeste lol."

Meedoen kost 50 euro per team. Inschrijving via de website of Facebookpagina volleybalvereniging Oberon.

Sportiviteit en gezelligheid staat voorop bij dit toernooi