Trio Karin Strobos (zang), Daria van den Bercken (piano) en Felicia van den End (fluit) sleept Weesp mee in Franse chansons.
Trio Karin Strobos (zang), Daria van den Bercken (piano) en Felicia van den End (fluit) sleept Weesp mee in Franse chansons. Foto: Ruth van Kessel

Genieten van kamermuziek

WEESP - Vier dagen lang werd Weesp afgelopen weekend overspoeld met klassieke muziek, nu keert de stilte weer. De organisatie van het Weesp Chamber Music Festival kijkt terug op een succesvolle vierde editie.

"Eigenlijk was het een lange reeks van hoogtepunten", zo kijkt de organisatie terug op het kamermuziekfestival, dat woensdag begon met het theatrale jeugdconcert 'Graaf Dracula' voor Weesper scholieren. Bijzonder dit jaar was de deelname van Weesper operazangeres Karin Strobos en fluitiste Felicia van den End in twee combinatieconcerten met het Navarra String Quartet en het Elias String Quartet. De voor de jeugd georganiseerde muzikale activiteiten werden goed bezocht en zaterdagochtend klonk een beiaardconcert over de binnenstad. "We zijn ontzettend blij met alle complimenten. Het zal nog lastig worden het succes van dit jaar een volgende keer te evenaren."

Klassieke muziek bereikbaar maken voor iedereen en genieten van de prachtige akoestiek van de Van Houtenkerk, dat was de drive van het Navarra String Quartet om in 2013 het Weesp Chamber Music Festival te organiseren. De formule waarbij het Weesper/Engelse strijkkwartet concerten geeft in samenwerking met bevriende musici, het muziekeducatieproject en activiteiten in samenwerking met de Gooische Muziekschool en Globe slaan aan bij jong en oud.