De nieuwe Ford ST is volgend jaar leverbaar.
De nieuwe Ford ST is volgend jaar leverbaar.

Nieuwe Ford Fiesta ST bol van innovaties

Ford presenteerde onlangs de nieuwe Ford Fiesta ST.

De nieuwe Fiesta ST is als eerste voorzien van een nieuwe 1.5-liter driecilinder EcoBoost-benzinemotor van 200 pk. Deze motor biedt een uitstekende combinatie van een hoog vermogen en een laag brandstofverbruik. We noteren een vermogen van 200 pk, een koppel van 290 Nm en een verwachte acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,7 seconden. Dit is het resultaat van innovaties als een nieuwe combinatie van inlaatpoortinjectie en directe brandstofinjectietechnologie.

De nieuwe rijmodi beschikken over motorkoppel-, stuurrespons- en stabiliteitsregelingen die instelbaar zijn op Normaal, Sport en Circuit voor optimaal rijplezier, en passen tevens de Electronic Sound Enhancement-technologie en de actieve uitlaatgeluidregelklep aan. Zij versterken het natuurlijke sportieve geluid van de driecilindermotor en zorgen zo voor een nog prettiger rijervaring.

De nieuwe Ford ST is vanaf begin 2018 tevens leverbaar met een ruime keuze aan interieurafwerkingen en personalisatieopties, en als driedeurs en vijfdeurs carrosserievarianten.