Knusse straten al goed voelbaar op de bouwplaats van De 6 Weesper Straatjes aan de Papelaan. Je hoort in gedachten de kinderen al spelen.
Knusse straten al goed voelbaar op de bouwplaats van De 6 Weesper Straatjes aan de Papelaan. Je hoort in gedachten de kinderen al spelen. Foto's: Christian Pfeiffer

WEESP - Aan de Papelaan en aan de Leeuwenveldseweg wordt hard gebouwd aan twee nieuwe stukken Weesp: de wijken De 6 Weesper Straatjes en Leeuwenveld 3. Beide worden dit jaar opgeleverd.

De verschillen lijken op het eerste oog klein, maar zijn er wel degelijk. De 6 Weesper Straatjes voelt knus, met huizen in traditionele straatpatronen met hofjes daartussen. Je hoort in gedachten de kinderen al in de straat spelen.

De architectuur van de wijk Leeuwenveld 3 (naast Leeuwenveld 1 in de Bloemendalerpolder) is grotendeels hetzelfde, maar de huizenblokken staan hier verder uit elkaar. Ze vormen een soort driehoeken, waar het midden wordt gebruikt om ruimte te bieden aan parkeren en groen. De opzet is duidelijk ruimer.
Er is heel veel vraag naar de nieuwe huizen. Nu na jaren van stilstand de woningmarkt een enorme sprong vooruit neemt, zijn de huizen niet aan te slepen. Vooral veel Amsterdammers trekken naar Weesp nu er in de hoofdstad geen huis meer te krijgen lijkt. Vooral de gunstige ligging bij het station wordt veel genoemd. Leeuwenveld 3 wordt op dit moment al deels opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Leeuwenveld 3 is een stuk ruimer van opzet. Tussen de huizen is groen.
De daken liggen er al op aan de Papelaan.
Het gaat hard met de 6 Straatjes
Eerste '6 Straatje' dit jaar nog opgeleverd.
In Leeuwenveld wordt al gewoond.
Inspectie in Leeuwenveld.