Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Weesper Passion

Stefan: "Hallo, met Stefan."
Jan: "Hé, met Jan. Zit jij in de Passion dit jaar?"
Stefan: "Ja sorry, dat had ik je nog niet verteld. Ik ben discipel zonder tekst. Mag er nog niet al te veel over vertellen, maar kan wel verklappen dat het laatste avondmaal voor de dug-out is van het Cambuur stadion in Leeuwarden. Eerst heerlijk gevoetbald met Judas (Roel van Velzen) en met Petrus en al de andere apostelen: Hugo Metsers, Sonja Silva en Gaby die in 'Goede Tijden Slechte Tijden' verongelukt was in die caravan."
Jan: "Die ken ik allemaal niet. Judas natuurlijk wel. En Jezus?"
Stefan: "Jezus, Dwight Dissels van 'The Voice' voetbalde niet mee... want die was Turks brood, wijn en makreel halen bij Piet Paulusma."
Jan: "De weerman!"
Stefan: "In de rol van visboer."
Stefan: "Was indrukwekkend, want dan komt Jezus terug met de vis, de wijn en de broden en dan vertelt hij dus dat hij niet lang meer te leven heeft en dat één van ons hem zal verraden... en het gekke was dat ik mij direct schuldig voelde."
Jan: "Terwijl je wist dat Roel van Velzen de verrader was..."
Stefan: "Toch voelde ik me schuldig."
Jan: "Is het geen idee om de Passion voor Weesp te doen als mogelijk alternatief voor het Sluis-en-bruggenfeest?"
Stefan: "Moet je wel een verdomde goede Jezus hebben, want daar valt of staat het hele verhaal mee."
Jan: "Jezus: Lars Boom met baard, Minevitus van Minevitus als Pilatus, Kees Nelis als Petrus..."
Stefan: "Maria wordt Corina, de eigenaresse van café De Heksenketel. Of we vragen Chantal van café de Natte Krant of anders havenmeester Gerda… en als zij niet kunnen vragen we gewoon Betty Burggraaf."
Jan: "Als Judas… Midas Dekkers."
Stefan: "En dan nog wat apostelen zonder tekst, kunnen we biljartclub Rapiditas voor vragen."
Jan:" En Barabas... dat is een lastige, ik denk toch Pieter Kors van 't Helletje of onze parkeerwachter. En dan het Laatste Avondmaal op het platje van de Laurentiuskerk."
Stefan: Schitterend. Jij doet natuurlijk de muziek, maar wat doe ik dan?"
Jan: "Nou, jij schrijft het verhaal. Hou vol!"
Stefan: O ja, hou vol!"