De zondag 1 van FC Weesp moet de komende weken volop aan de bak.
De zondag 1 van FC Weesp moet de komende weken volop aan de bak. Foto: FC Weesp

Gedeelde eerste plek na verlies tegen Bloemendaal

WEESP - Bloemendaal was zondag te sterk voor FC Weesp. Met het verlies van deze wedstrijd morst Weesp belangrijke punten. De teams delen nu weer de koppositie. FC Weesp zal de komende weken volop aan de bak moeten, want er volgen nog een paar pittige wedstrijden.

Al vrijwel het hele seizoen gaat de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C vooral tussen FC Weesp en BVC Bloemendaal. Ze voerden lange tijd samen de competitie aan tot Weesp op 12 maart Bloemendaal voorbijging en de weken daarna de koppositie wist vast te houden.

Het verschil was echter niet groot en na de topper van zondag staan beide teams weer samen bovenaan met 44 punten. Weesp heeft wel een hoger doelsaldo dan Bloemendaal: 27 vs. 23. Dat doelsaldo helpt de Weespers echter niet als ze de koppositie met Bloemendaal blijven delen. Het kampioenschap wordt dan beslecht met een beslissingswedstrijd.

Slechte start
Zondag speelde FC Weesp een uitwedstrijd. FC Weesp was vrijwel op volle sterkte en startte met dezelfde opstelling als een week eerder in de gewonnen wedstrijd tegen VVH Velserbroek. Weesp had echter een slechte start en daar wist het gretige Bloemendaal goed van te profiteren. Al na een minuut of vijf pakte Bloemendaal de voorsprong vanuit een corner. Halverwege de eerste helft werd het ook nog eens 2-0. FC Weesp wist zich nog wel te herpakken en kwam terug in de wedstrijd, maar zonder grote kansen te creëren.

Genadeloos
In het begin van de tweede helft wist FC Weesp na wissels en hernieuwde energie een veldoverwicht te creëren. Maar juist toen een 2-1 eraan leek te komen, sloeg Bloemendaal genadeloos toe. De tegenstander hanteerde de lange bal en kwam er regelmatig erg gevaarlijk uit. Halverwege de tweede helft viel dan ook de 3-0. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld. FC Weesp ging nog wel in de aanval. De beste kans was voor invaller Bart Tijnagel die een bal van randje 16 strak inschoot. Alleen zijn inzet was een prooi voor de keeper van Bloemendaal. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest. FC Weesp speelde niet goed en deed zichzelf tekort.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 DWS op het programma. Aanvang: 14.00 uur.