De eenzame top in de 'A-ma-zing Mashed-up Show'.
De eenzame top in de 'A-ma-zing Mashed-up Show'. Foto: Mascha Hendriks

Wie haalt de top in 'The A-ma-zing Mashed-up Show'?

WEESP - Prestatiedrang en winnaarsmentaliteit: daar draait het om in de nieuwste voorstelling van de jongerentheatergroep van De City Speelt. Vijftien Weesper jongeren vechten zich in 'The A-ma-zing Mashed-up Show' een weg naar de top. Vrijdag beleeft de voorstelling om 20.00 uur haar première in de City of Wesopa.

In de voorstelling 'The A-ma-zing Mashed-up Show' lopen werkelijkheid en theater door elkaar. Het publiek krijgt het idee een wervelende talentenjacht bij te wonen, maar wordt tegelijkertijd geconfronteerd met de bizarre en zwarte kanten van de strijd om het succes. Anne Stoop en Simon Wijhe zijn de huisregisseurs van de jongerentheatergroep - voorheen Mix City - van De City Speelt: "We hebben de spelers na laten denken over het thema 'Succes'. Wie zijn hun grote voorbeelden en persoonlijke helden? Hebben ze weleens last van prestatiedrang? En hoe ziet dat er dan uit? Zo ontstond het idee om het thema 'Succes' te verbeelden in de vorm van een talentenjacht, waar het competitieve element haast dodelijk is."
Het resultaat is een voorstelling waarin al het materiaal dat in de repetities organisch ontstond, kon worden verwerkt. Stoop: "We zijn weer waanzinnig trots op wat we met deze vijftien jongeren hebben neergezet. Gisteren was de generale, vrijdagmiddag spelen we een try-out voor leerlingen van het Casparus College en dan zijn we 's avonds helemaal klaar voor de première."

The A-ma-zing Mashed-up Show is te zien op vrijdag 7 april en zaterdag 8 april om 20.00 uur en op zondag 9 april om 14.30 en 20.00 uur in Theater City of Wesopa. Kaarten à € 9,- zijn te koop via www.wesopa.nl.