Via GooiAgenda.nl kun je snel zien wie waar wanneer optreden in de regio.
Via GooiAgenda.nl kun je snel zien wie waar wanneer optreden in de regio. Foto: Bastiaan Miché

Alles te zien op GooiAgenda.nl

REGIO - Sinds deze week is
GooiAgenda.nl helemaal gereed: een gratis regionale agenda waarin alle lokale agenda's van de lokale kranten van Enter Media samenkomen. Zo is in één opslag alles te zien wat er te doen is in de regio Gooi & Vechtstreek.

Met kranten in Weesp, Muiden, Naarden, Bussum, Hilversum, Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen zijn er van al die plaatsen ook lokale agenda's. Van lezingen in de bibliotheken tot grote evenementen zoals het Weesper Sluis-en-bruggenfeest tot Hilversum Alive. Van expositie tot braderie en van theatervoorstelling tot sportevenement: duizenden agendapunten. Door die te bundelen ontstaat een uniek en compleet beeld van alle activiteiten in de regio.

Lokaal
Op GooiAgenda.nl is ook een lokale selectie te maken waardoor de agenda gewoon per plaats beschikbaar blijft. Ook in de kranten blijft de lokale agenda bestaan.

Gratis
"Iedereen kan een eigen GooiAgenda-account aanmaken. Daarmee is hij of zij zelf in staat de agenda-items gratis in te sturen naar alle uitgaven in ons gebied. Vroeger ging dat per e-mail, dit is veel efficiënter", aldus journalist Christian Pfeiffer. "Via het account kan iedereen namelijk ook de agendapunten direct wijzigen. Als er dus veranderingen in het programma van een activiteit zijn, kun je dat meteen aanpassen zonder tussenkomst van de redactie."

Eisen
"Het is de bedoeling dat iedereen die wat wil insturen voor de agenda in deze krant, dat doet via GooiAgenda.nl. De eisen voor de krantenagenda blijven gelijk: alleen activiteiten uit de plaats zelf worden geplaatst. Dus in Weesp alleen activiteiten die in Weesp plaatsvinden, in Bussum die van Bussum, enzovoort. Al die punten samen vormen de agenda voor het Gooi", zo legt Christian uit.

Controle
Om te zorgen dat alles wat in de agenda staat klopt, controleert de redactie alle ingestuurde items. Dat gebeurt dagelijks. Wie iets instuurt ziet het daarom niet meteen terug op GooiAgenda.nl. Een redacteur loopt er nog even doorheen om te kijken of alles klopt.

Cijfers
Even wat cijfers. Voor deze maand staan er al 120 evenementen in de regio gepland, ruim 50 bijeenkomsten, evenzoveel cursussen en ruim 30 concerten, 90 film- of theatervoorstellingen en ruim 60 sportevenementen.

Christian: "Door dit met zijn allen te doen krijgen we een geweldig en uniek beeld van alle activiteiten in de regio. Ik hoop dat zo veel mogelijk organisatoren een account aanmaken en activiteiten gaan aanmelden. Daarmee wordt GooiAgenda.nl een unieke samenwerking waar iedereen profijt van heeft."

Kijk snel op www.gooiagenda.nl.