Ricardo aan het werk als dj op Starbeach op Kreta in Griekenland
Ricardo aan het werk als dj op Starbeach op Kreta in Griekenland Foto: Timothy van Proosdij

'We willen ook voor de jongeren een leuke Koningsdag in Weesp'

WEESP - Hoe houd je het met Koningsdag ook voor de jeugd vanaf 16 jaar leuk in Weesp? Met dit vraagstuk weet Ricardo van Lunteren wel raad. Met zijn bedrijf Luntec beweegt hij zich in de wereld van dj's en festivals en langs die weg wist hij Radio 538-dj Menno de Boer voor het feest in Weesp te strikken. En dat is nog maar één ding dat de Weesper voor Koningsdag in petto heeft.

door Ruth van Kessel

Vanuit de overtuiging dat een Weesp zonder Koningsdag echt geen optie is, sloot Ricardo van Lunteren (24) zich vorig jaar als vrijwilliger aan bij het spontaan ontstane Oranjecomité dat Koningsdag op het laatste moment redde. Ricardo: "Voor dit jaar hadden we natuurlijk wat meer tijd en denken we dat we als comité ondanks onze beperkte middelen toch een mooi programma voor elke leeftijd neer hebben kunnen zetten. Als jonkie van de club heb ik me vooral op het onderdeel jongeren gestort: hoe houd je deze groep in Weesp? 'Er is voor ons niets te beleven', hoor je vaak. Die uitdaging wilde ik aangaan!"

Dj's en een wow-effect
Logisch dat Ricardo voor een programmering zijn zakelijke netwerk indook. Via LinkedIn benaderde hij dj Menno de Boer. "En die zei gewoon ja!", lacht Ricardo. "Hij had wel tijd om op Koningsdag om 19.00 uur in Weesp te komen draaien. Hoe leuk is dat? Een allround-dj die er voor iedereen een feestje van weet te maken. En dat tegen zo'n vriendenprijs dat het voor Weesp haalbaar was. Ik was de koning te rijk!" En zo was de special voor 'Willem-Alexander 50 jaar' een feit. "Helemaal te gek. Voor het uur daarna hebben we Weesper Ramon 'DJ Ramos' Westland geboekt tot half tien en daarna komt er iets wat in Weesp nog niet eerder is vertoond. Maar dat is nog niet helemaal rond, dus daar zeg ik liever niets over. Maar echt, ik beloof een wow-effect."

Intussen loopt het met zijn bedrijf Luntec als een tierelier, zo vertelt de jonge Weesper trots. In 2013 begon de hobby-dj met zichzelf te verhuren als geluids- en lichttechnicus bij evenementen. Van het een kwam het ander en de showeffecten bij een optreden werden steeds spectaculairder. Twee jaar geleden vond de festivalwereld hem. Ricardo: "In een klap kwam ik terecht in de grotemensenwereld. Ik wist niet wat me overkwam. Als technicus draai ik ineens mee met grote festivals als Awakenings - deze week vier dagen lang een dansspektakel in Amsterdam - en als dj speelde ik afgelopen zomer in het Spaanse Lloret de Mar en op Starbeach op Kreta. Mijn bedrijf is met 50% gegroeid, ik werk nu samen met een compagnon en voor grotere klussen huren we personeel in. Ik heb het enorm naar mijn zin."
Ricardo is van plan om op Koningsdag ook zelf af en toe te draaien. Maar alleen als het kan, want de technische organisatie staat voorop. Want dat is zijn drive: het creëren van wow-effecten. En of dat nu in Amsterdam is of in zijn eigen Weesp: het publiek gaat naar huis met een onvergetelijke herinnering.