De Geinloop trekt altijd vele honderden deelnemers.
De Geinloop trekt altijd vele honderden deelnemers. Foto: André Verheul

Vertrek en finish Geinloop dit jaar vanaf de MatchZO

WEESP - De 40ste editie van de Geinloop is er één van veranderingen. Een greep: een nieuwe organisatie, een nieuw vertrek- en eindpunt, géén 7,5 km-loop en een Kidsrun op het in aanbouw zijnde Maanhof. Maar, zo belooft het bestuur, het wordt zondag 7 mei een als vanouds gezellig en mooi evenement.

door Marieke van Veen

Afgelopen vrijdag schoof het vernieuwde bestuur aan tijdens de uitzending van Radio Weesp. Mary Metz is de enige aanwezige oudgediende, ze werd vergezeld door Nick van Gelstwijk en Anneke Blommestein.

Praktische uitvalsbasis
"De MatchZO als uitvalsbasis is veel praktischer", aldus Van Gelstwijk. "Op de Jaargetijden moest alles geregeld worden, de MatchZO is een multifunctioneel sport- en activiteitencentrum waar alle faciliteiten al aanwezig zijn." Dit nieuwe vertrek- en eindpunt ligt echter wel 2 kilometer verderop. Dat betekent dat alle afstanden opnieuw opgemeten moesten worden. De NK 10 km voor brandweermannen wordt ook weer gehouden en de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) is streng op het naleven van de precieze afstanden.

Brug te ver weg
Het gevolg is dat we de 7,5 kilometerloop hebben moeten schrappen", vertelt Mary Metz. "Voorheen lag de helft van deze afstand precies bij het kippenbruggetje, zodat je kon keren en via de andere kant van het Gein weer terug kon rennen. Dat gaat nu niet meer, het kippenbruggetje ligt nu te ver weg vanwege het nieuwe vertrekpunt."

Kidsrun door het Maanhof
Ook nieuw is de Kidsrun door onder meer het Maanhof; deze woonwijk bestond tijdens de laatste editie in 2015 nog niet. "Dat is de nieuwbouwwijk met vrijstaande huizen langs het Amsterdam-Rijnkanaal", verklaart Anneke Blommestein. De jongste kinderen rennen een rondje van 725 meter, de grotere kinderen tot en met 12 jaar kunnen twee rondjes rennen, wat neerkomt op 1.450 meter. Of ze kiezen voor de 5 kilometer, maar dan krijgen ze geen medaille - die worden dit jaar alleen bij de Kidsrun uitgereikt. De andere afstanden zijn 10, 15 en 21 kilometer, met starttijden vanaf 13.00 uur. Die voeren de deelnemers nog steeds langs het mooie Gein.

'In de MatchZO zijn alle denkbare faciliteiten al aanwezig'

Jubileum-T-shirt
Willen deze lopers bij gebrek aan een medaille toch een aandenken aan deze 40ste editie, dan kunnen zij via geinloop.nl voor slechts 10 euro het jubileum-T-shirt bestellen. Op deze website is ook allerlei praktische informatie over de faciliteiten te vinden, alsmede de precieze starttijden en de verschillende mogelijkheden wat aanmelding betreft.

Afbeelding