Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Nacht van Weesp

Jan : "Kooper!"
Stefan: "Kooper?"
Jan : "Stefan, sorry ik neem tegenwoordig de telefoon op met 'Kooper'..."
Stefan : "Dat is goed, Kooper. Hoe is het verder?"
Jan : "Mja, ik zit even in een existentiële crisis... Ik kom net thuis van een week repeteren met Doe Maar en loop met al mijn saxen en zware tassen met percussie instrumenten van mijn Mercedes naar de werf en kom een pensionado tegen, die net van klussen aan zijn jacht vandaan komt, en hij zegt : 'Ja, ja. Iedereen zo zijn hobby!' Ik mompel nog iets van: 'Het is helemaal niet mijn hobby', maar het kwaad is al geschied."
Stefan: "Kooper, op zijn grafsteen stond geschreven: 'hij was een gepassioneerde hobbyist'."
Jan : "Maar, muziek is nooit mijn hobby geweest! Het was een levensvervulling en direct mijn beroep. Voor mijn eerste toonladder vroeg ik 10 gulden. Ik kreeg uiteindelijk een rolletje Italiano, maar de toon was gezet. Was presenteren voor jou ook een levensvervulling?"
Stefan: "Nee, ik kon wel goed moppen vertellen en dat leverde me als kind veel goodwill op, maar ik wilde eigenlijk Johan Cruyff, moeder of missionaris worden."
Jan: "Dus stilzwijgende apostel in de Passion kwam na vijftig jaar wel heel dichtbij. Voor reiskosten toch?"
Stefan: "Ja, reiskosten en een rolletje Italiano. Ik presenteer trouwens wel met heel veel genoegen, maar het is geen hobby... Mijn hobby is kleurplaten inkleuren, maar dat hoeft verder niemand te weten. En wat is jouw hobby?"
Jan: "Met mijn grote liefde door de wasstraat..."
Stefan: "Je derdehands Mercedes?"
Jan: "Inderdaad, ik ga trouwens ook met haar naar de Nacht van Weesp."
Stefan: "Oké, maar wat komt er nu op je steen te staan?"
Jan: "'Kooper: zijn muziek was zijn leven, maar zijn hobby was het niet'. En dan wil ik graag begraven worden op een autokerkhof voor oude Mercedessen."
Stefan: "Jan, zal ik met je mee rijden tijdens de Nacht van Weesp? Dan luisteren we de heel nacht naar je eigen composities en dan doen we alsof het je allerlaatste ritje is!"
Jan: "Leuk! En tijdens dode momenten kleuren we dan jouw kleurplaat in."
Stefan: "Prima ! Hou vol!"
Jan: "Hou vol!"