Waardering in de vorm van twee oorkondes voor het WeesperNieuws.
Waardering in de vorm van twee oorkondes voor het WeesperNieuws.

Landelijke waardering voor interviews en brandkrant

WEESP - Twee producties van het WeesperNieuws hebben een nominatie ontvangen voor de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek, een prijs van branchevereniging NNP.

De jury waardeerde ten eerste de serie interviews die de krant maakte met Weesper vrouwen die openhartig vertelden over borstkanker, onderdeel van de actie voor You better PINK. De jury oordeelde dat hiermee een actueel thema op een originele en tevens integere wijze is opgepakt en vormgegeven. Bovendien heeft de jury bewondering voor de wijze waarop de redactie erin geslaagd is met verschillende schrijvers toch één toon in de interviewserie te laten klinken.
Ook de krant waarin de torenbrand in de Laurentiuskerk werd verslagen, werd genomineerd. De krant lag de volgende ochtend al op de mat. Een huzarenstuk van formaat, aldus de jury. "De redactie wist onder forse tijdsdruk een gedegen journalistiek product te vervaardigen met goede verslaggeving, waarin allerlei aspecten van de ramp worden belicht. Bovendien toont het opereren van WeesperNieuws bij deze ramp aan, dat in deze tijd waarin het nieuws vooral op razendsnelle wijze via internet en social media wordt verspreid, de papieren krant ook duidelijk nog meerwaarde heeft."

De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek ging uiteindelijk naar Robert van der Hek van Het Kontakt (Krimpenerwaard) voor zijn serie artikelen over armoede in de polder. In 2015 en 2014 won het WeesperNieuws de prijs, in 2016 het BussumsNieuws. De jury bestond uit Lou Lichtenberg (oud-directeur van het Stimuleringsfonds voor de Pers), Froukje Nijholt (NDC mediagroep) en Frans Blok (voormalig hoofdredacteur Telegraaf-huis-aan-huisbladen).