Gooise Meren verzamelt dienstregelingklachten
Gooise Meren verzamelt dienstregelingklachten Foto: André Verheul

Gooise Meren: 'NS moet wat doen met klachten'

NAARDEN/BUSSUM - De Nederlandse Spoorwegen moet wel wat gaan doen met de klachten van Naarder, Bussumse en Weesper treinreizigers over het afgeslankte spoorboekje. Dat stelt wethouder Marleen Sanderse van buurgemeente Gooise Meren.

Nu er 's avonds nog maar half zoveel treinen vertrekken vanaf de perrons van Naarden-Bussum zorgt dat voor veel klachten vanuit Weesp, Naarden en Bussum.

Geen goed woord
De gemeente Gooise Meren heeft geen goed woord over voor het afgeslankte spoorboekje: "De verslechterde dienstregeling raakt de reizigers wezenlijk. Mensen die speciaal in Naarden Bussum zijn komen wonen vanwege de goede dienstregeling met Amsterdam en nu bedrogen uitkomen. Reizigers die avonddiensten draaien en nu 's avonds langer staan te blauwbekken op een koud station. Anderen die al aangeven weer in de auto te gaan stappen. Een ander overweegt zijn abonnement van de lokale sportclub stop te zetten vanwege de slechte avonddienst met Amsterdam", zo betoogt Sanderse.
Honderd klachten
Bewoners worden door de gemeente opgeroepen om hun klachten door te sturen. Dat leverde al meer dan honderd klachten op de afgelopen weken. Sanderse: "Niet alleen van onze bewoners, ook een tiental Weespers en Hilversummers heeft aan de bel getrokken. De NS kan dit niet laten passeren."

Marleen Sanderse blijft reizigers oproepen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Al die klachten worden weer bij de NS neergelegd. Klachten via avondtreinen@gooisemeren.nl.