Afbeelding

Zonnepanelen bij aanschaf nieuwe Prius

Toyota biedt een groene oplossing voor het opladen van de Prius Plug-in Hybrid. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met OpdeZon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 100% duurzaam elektrisch rijden op zonne-energie.

Op het dak van de woning van degene die een nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid aanschaft en kiest voor het OpdeZon-pakket, monteert OpdeZon zonnepanelen waarmee voldoende energie kan worden opgewekt om alle elektrische kilometers volledig op zonne-energie af te leggen.

Middels het aangebrachte laadpunt kan de Prius Plug-in Hybrid vervolgens met de zelf opgewekte zonne-energie worden opgeladen en volledig duurzaam de weg op. De Prius Plug-in Hybrid kan tot een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden op basis van het praktijkverbruik met een maximumsnelheid van 135 km/u. Dit betekent dat de gemiddelde woon-werkafstand volledig elektrisch kan worden afgelegd – mits de batterij bij vertrek helemaal is opgeladen.

Zonnedak
Uniek van de Prius Plug-in Hybrid is het optionele Solar Roof, een zonnepaneel op het dak van de auto. Hiermee kan de auto bij stilstand de batterij opladen en tijdens het rijden energie opwekken om stroomverbruikers zoals de airconditioning te laten functioneren. Dankzij het Solar Roof kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer 'gratis' rijden.