Lien en Antoon Ebbelaar zijn al ruim 60 jaar gelukkig samen.
Lien en Antoon Ebbelaar zijn al ruim 60 jaar gelukkig samen. Foto: Marieke van Veen

De kleinkinderen nemen opa en oma geregeld mee op stap

WEESP - Bij Antoon en Lien Ebbelaar is het altijd zoete inval. Ze krijgen vrijwel dagelijks visite, er schuift geregeld iemand aan bij het avondeten en de droppot is altijd verdacht leeg na een familiebezoek. Maandag kwam ook nog eens burgemeester Bas Jan van Bochove langs. Hij kwam de twee feliciteren met hun zestigjarig huwelijk en at gezellig een taartje mee.

door Marieke van Veen

Het echtpaar woont aan de 's-Gravelandseweg, waar ze een boerderij hebben gerund. Vanuit de gezellige woonkamer kijk je door de bloemrijke en goed onderhouden tuin uit op de Vecht: "Het is zeker mooi hier, maar na al die jaren zijn we er zo aan gewend geraakt dat we het zelf eigenlijk niet zo bijzonder vinden om hier te wonen", bekent Antoon.

Ouderlijk huis
Dat geldt al helemaal voor Lien. Het is haar ouderlijk huis, ze heeft nooit ergens anders gewoond. De boerderij was van haar ouders. Toen haar vader overleed en haar moeder van de boerderij af wilde, besloten Lien en haar 'verkering' Antoon de boerderij over te nemen. Antoon kwam uit Amsterdam-Oost, maar werkte in Weesp op een boerderij aan de Gooilandseweg. Met een gezamenlijke toekomst in het verschiet moest er natuurlijk wel getrouwd worden. Die dag, op woensdag 15 mei 1957, regende het pijpenstelen. Hun zestigjarige trouwdag vierden ze maandag met een feestelijk zonnetje.

Verre reizen
Het echtpaar kan smakelijk vertellen over de verre reizen die ze hebben gemaakt. Pas na 20 jaar huwelijk stapten ze voor het eerst samen op het vliegtuig. Hun zoon was toen oud genoeg om het melken van de koeien over te nemen. Deze reis naar Indonesië was meteen een vuurdoop voor Lien, die zowel vliegangst als heimwee had. Dat is goed gekomen, want later volgden reizen naar onder meer Amerika, IJsland en Marokko. Ook zijn Antoon en Lien naar Curaçao geweest, als verrassing voor hun kleinzoon die daar toen zat en 21 werd. Hij had enigszins gekscherend gevraagd of zijn opa en oma op zijn verjaardag kwamen. Nou, daar stonden ze.

Als verrassing voor hun 21-jarige kleinzoon vlogen Antoon en Lien naar Curaçao

Sterke familieband
De familieband is dan ook ijzersterk, vertelt het echtpaar trots. Antoon en Lien hebben vier kinderen gekregen, drie dochters en een zoon. Die zorgden samen weer voor negen kleinkinderen. De interesse en betrokkenheid onderling is groot en ze komen graag bij elkaar over de vloer. De kleinkinderen nemen opa en oma ook geregeld mee op stap. Komend weekend is het grote feest, dan gaat de voltallige familie naar hotel / partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen om daar het diamanten huwelijk van Antoon en Lien te vieren.