De Showman's Fair van 2016.
De Showman's Fair van 2016. Foto: Ruth van Kessel

Showman's Fair: wereldvreemde kermis op het Domijn

WEESP - Op het Domijn in Weesp vindt komend pinksterweekend de tweede editie plaats van de Showman's Fair. Korte, spontane acts en experimenten vliegen de bezoekers in een hoog tempo om de oren.

De Showman's Fair is een rondreizend, onbemand theaterfestival in samenwerking met zowel artiesten uit de omgeving als artiesten van over de hele wereld: een wereldvreemde kermis met veertien podia en/of tenten en een klein vast theatergezelschap van acteurs, dansers, performers, muzikanten, dj's, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks.

Wisselende voorstellingen
Vaste prik op elke festivaldag zijn een optocht, een gezamenlijk diner en feest. De voorstellingen tussendoor wisselen dagelijks. De artiesten hebben allemaal hun eigen tent of attractie en het hele terrein verandert een aantal keer per avond van vorm. Het festival is geschikt voor alle leeftijden.

Voortvloeiend uit de Parade
De Showman's Fair is een initiatief van voormalig circusdirecteur Terts Brinkhoff, de man achter Theaterfestival de Parade en de Boulevard of Broken Dreams. Vorig jaar lanceerde hij zijn nieuwe concept op het Domijn, waar hij met zijn bedrijf Mobile Arts al jaren een werkplaats en opslag heeft.

Tijden: vrijdag vanaf 18.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur, maandag vanaf 11.00 uur. Entree: 3 euro, kinderen gratis. Voor de voorstelling moet apart worden betaald: vier voorstellingen voor een tientje. Aanschuiven aan het Showman's Fair Diner kost 15 euro per persoon. Het Domijn zit aan de Bloemendalerweg 51.