'Rood, geel en blauw' levert volop inpiratie.
'Rood, geel en blauw' levert volop inpiratie.

De jury had er een flinke kluif aan

door Marieke van Veen

WEESP - 'Wat heb jij met rood, geel en blauw?' Dat was het thema van Weesperfotomobiel 2017. Veel, zo blijkt uit de inzendingen. De jongeren die foto's hebben ingestuurd, hadden zo te zien bepaald geen gebrek aan inspiratie.

Weesperfotomobiel is een fotowedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De eerste editie was in 2014. Dit jaar werden 36 foto's ingestuurd. Alle inzendingen zijn te bekijken op weesperfotomobiel.nl.

Fotoboek
Aanstaande zaterdagochtend wordt tussen 10.30 en 11.00 uur bekendgemaakt wie de huidige editie van de fotowedstrijd hebben gewonnen.
De deelnemers maken kans op het boek 'Foto!' van fotografiedocent Marije van der Hoeve. Dit fotografieboek voor kinderen staat boordevol inspiratiebronnen en invalshoeken. Daarnaast zijn er ook diverse geldprijzen te verdelen.

Het thema 'rood, geel en blauw' levert veel sterke foto's op

Sterke foto's
Dit jaar waren het over het algemeen relatief jonge fotografen in de leeftijd van 13 tot 15 jaar die veel sterke foto's inzonden.
Ze speelden met het thema 'Rood, geel en blauw' (de basiskleuren) in hun eigen omgeving - soms geënsceneerd, maar meestal gezien zoals het er was. Hoewel de foto's dit keer met mobiele apps bewerkt mochten worden, bleek daar over het algemeen weinig gebruik van te zijn gemaakt. Het merendeel van de inzendingen werd onbewerkt aangeleverd.

Prijsuitreiking
De jury had er een flinke kluif aan om uit al die goede inzendingen de winnaars te kiezen. De jury van dit jaar bestaat uit Weesper fotografen Anne van Gelder, Eric Hage en Paul Roholl. Wim Versteegen, de voorzitter van de Stichting Weespers aan de Wand, gaat de prijzen zaterdag uitreiken. Daaraan voorafgaand licht de jury haar oordeel toe. De prijsuitreiking is in de Bibliotheek Gooi en Meer vestiging Weesp aan de Oudegracht. Publiek is van harte welkom.