Voetjes van de vloer met dansschool Esencia.
Voetjes van de vloer met dansschool Esencia. Foto: Bob Awick

Wie wil er optreden op het Wereldmuziekfestival?

BUSSUM - Het Goois Wereldmuziekfestival krijgt dit jaar een vervolg. En om te zorgen voor een divers aanbod van muziek van over de hele wereld zoekt de organisatie naar wereldmuzikanten die willen optreden op 2 september.

Mede-organisatoren Igor Rooselaar en Martijn van den Berg vertellen dat ze vooral een laagdrempelige avond willen houden. "Met muziek die je niet veel op de radio hoort, maar niet te moeilijk is en uiteraard dansbaar." Igor werkt bij platenlabel Putumayo World Music en kan dus putten uit zijn eigen kennis en netwerk. Wat zoeken ze precies? "Mensen met andere achtergronden, die heb je heel veel in Gooise Meren. Kom en laat horen wat je kunt. Ik denk aan een Tunesische rapper, een reggaeband, een doedelzakspeler, een djembe workshop, iemand die Franse chansons brengt of een smartlappenzanger. We willen een zo gevarieerd mogelijk programma aanbieden."
Martijn vervolgt: "We zien graag talent op het podium. We hebben al een buikdanseres, een zangeres uit Wit-Rusland, dansschool Esencia en een blueszangeres uit Californië. We gaan er een gezellig feest van maken op het voormalige schoolplein van de Michiel de Ruyterschool met muziek, zang, dans en hapjes. We willen mensen stimuleren om eens iets anders te proberen, culturen samenbrengen en de dialoog aangaan en vooral te dansen op muziek uit alle continenten.."
Artiesten die voor ongeveer 10 minuten op het podium willen, zijn van harte welkom. Aanmelden kan door te mailen naar wereldmuziekfestivalgooi@gmail.com. Gevraagd wordt om een filmpje mee te sturen. Daarnaast is men ook nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de voorbereidingen of op de avond zelf.