Vocal group Noon komt met vaderdagconcert.
Vocal group Noon komt met vaderdagconcert. Foto: Marieke van Veen

Vocal Group Noon zingt zondag 18 juni speciaal voor alle papa's

WEESP In plaats van een flesje aftershave of een cadeaubon van de bouwmarkt zou je je vader dit jaar ook een swingend vaderdagconcert cadeau kunnen doen. Daar heb je zelf ook nog wat aan, want volgens vocal group Noon wordt het zondag 18 juni een leuke middag voor het hele gezin.

door Marieke van Veen

Noon komt dit jaar voor het eerst met het concert 'Noon for daddy's'. In de Ide van Amstelzaal - de concertzaal van Koninklijke Harmonie de Adelaar - komen op Vaderdag twaalf hits voorbij waarin vaders de hoofdrol spelen.

Zin in Doe Maar

Zangeres Jessica van Amstel heeft er veel zin in: "Ook voor onszelf is dit iets heel nieuws, het is heel erg leuk om hier met elkaar aan te werken." Zelf kijkt ze het meest uit naar Noons bewerking van 'Pa' van Doe Maar. "Mijn vader Gerard van Amstel heeft de arrangementen gemaakt. Vooral dit nummer vind ik heel gaaf geworden. De leads vloeien heel mooi over in andere partijen. Je herkent het nummer nog wel, maar zoals wij het zingen, klinkt het toch heel anders dan het originele nummer van Doe Maar."

12, 12 en nog eens 12

'Vooral het nummer 'Pa' van Doe Maar is heel gaaf geworden'

Andere liedjes die voorbijkomen, zijn onder meer het rebelse 'Papa don't preach' van Madonna, het nuchtere 'Jimmy' van Boudewijn de Groot en het ontroerende 'Dochters' van Marco Barsato. Ook komt er een nummer uit de jubileummusical van Firma Vocaal voorbij. "In totaal zingen we twaalf nummers en dat is geen toeval. Onze naam Noon is de Engels term voor twaalf uur 's middags. Onze vocal group bestaat uit twaalf vrouwen, vandaar. De twaalf nummers die we gaan zingen, zijn stuk voor stuk leuk - echt heel gevarieerd. Mijn vader begeleidt ons op piano en percussie. Het wordt een mooi concert voor vaders, maar zeker ook voor moeders, kinderen en opa's en oma's."

Als een speer

Noon heeft tot het vaderdagconcert nog maar een paar repetities te gaan: "De laatste puntjes moeten nog wel op de i, maar we gaan als een speer. Mijn vader heeft Vocal Group Noon in 2013 opgericht, dus alle zangeressen zijn door de jaren heen al goed op elkaar ingespeeld geraakt." Heeft Van Amstel al iets voor haar vader gekocht? "Nee, dit concert is ook meteen zijn vaderdagcadeau, haha."

'Noon for daddy's' vindt zondag 18 juni plaats in de concertzaal van Harmonie de Adelaar aan de Papelaan. Aanvang 15.00 uur, de deuren gaan om 14.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar via vocalgroupnoon@icloud.com en kosten € 10,- per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,-.