Het voorstel voor meer terrassen is kritisch ontvangen.
Het voorstel voor meer terrassen is kritisch ontvangen.

Raad wil meer zeggenschap over nieuwe terrassen

WEESP De gemeenteraad wil zelf gaan kijken naar hoe en waar er terrassen kunnen komen in Weesp. Na een storm van kritiek op het plan van het college van B en W willen de raadsleden zelf aan de knoppen zitten.

Het college kwam in april met een voorstel om terrassen in de binnenstad ruim baan te geven. Dat leverde meteen weerstand op bij binnenstadbewoners. Er kwamen zienswijzen binnen en bij de raadscommissie spraken deze week twee bezorgde burgers in, onder wie een kersverse Herengrachtbewoner die bij het kopen van zijn woning niet gerekend had op mogelijk een terras voor zijn deur.

Ook de gemeenteraad was kritisch over de plotselinge verruiming van de terrasregels. Er zijn zorgen om het verlies van openbare ruimte en het gevaar dat de binnenstad te veel 'een kermis' wordt. De raad draagt het college op om de plannen eerst aan de raad voor te leggen. Daarmee is er (meer) ruimte voor een openbaar debat over dit onderwerp. Het WeesperNieuws vroeg Joris Verhaar, de andere inspreker, om zijn pleidooi in een artikel te vatten.

15 Opinie Joris Verhaar