Johan en Letta Mulder in de zomer van 2012.
Johan en Letta Mulder in de zomer van 2012. Foto: Ruth van Kessel

Letta's rust gaf Johan rust

WEESP Drieënhalf jaar geleden overleed de markante kapper Johan Mulder. Vorige week overleed zijn vrouw Letta op 67-jarige leeftijd. Ze was al enige tijd ziek. In hun kapsalon en parfumerie aan het Binnenveer werden ze 'bekende Weespers'.

Letta Mulder-Vermeulen (uit Duivendrecht) leerde Johan kennen in de disco bij Tony's Bar aan de Groeneweg. "Sindsdien zijn we samen", vertelde ze in 2012 aan het WeesperNieuws. Na hun trouwen betrokken ze een eengezinswoning aan de Dotingalaan, waar ze tien jaar woonden. Johan en Letta vulden elkaar perfect aan, hoewel ze erg verschillend waren. Johan was de drukke van het stel en was graag buitenshuis, Letta behield de rust en was graag thuis. "Ik denk weleens, mijn rust geeft Johan rust. Al kunnen we heerlijk bekvechten. Over de kleinste dingen kunnen we ruziën, dat vuurwerk hoort bij ons."

Parfum

Letta begon als handenarbeidjuf op wat nu de Jozefschool heet. "Daar heb ik vijftien jaar met plezier gewerkt, maar door bezuinigingen verdween mijn functie. Vond ik niet heel erg, want ik had een kind en ik wist dat we kort daarna de kapsalon/parfumerie zouden overnemen. Ik had alle tijd om me om te scholen tot schoonheidsspecialiste en parfumerist. Die combinatie met Johan achter in de kapsalon en ik voor in de parfumerie heeft tot 2005 bestaan. Het was echt mijn wereld en ik genoot van het mooie product dat ik verkocht."

Oma

Na het overlijden van Johan in september 2013 lukte het Letta niet de kapsalon voort te zetten zoals ze graag had gewild. De afgelopen vijf jaar heeft ze mogen genieten van haar kleinkinderen, waar ze in het interview in 2012 al erg naar uitkeek.