Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse
Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse

Camping

Rinkelend bestek en de geur van verse koffie: als ik 's ochtends met mijn hond Monster langs de aanlegsteiger aan de Hoogstraat loop, krijg ik spontaan een 'campinggevoel' door alle gezellige bootjes die daar liggen.

Op de steiger voor een boot zit een babyboomer op haar klapstoel aan een gammel uitklaptafeltje een broodje te smeren met Nutella (want Nutella eet je alleen op de camping). Tegenover haar buigt haar man zich over een uitgevouwen Michelinkaart, om uit te zoeken waar ze vandaag eens heen zullen fietsen. Een eindje verder loopt een man in z'n ochtendjas, met een toilettas en een wc-rol onder z'n arm (oké, niet echt, maar het zou zomaar kunnen) en twee kinderen spelen badminton op de stoep voor het terras van de Natte Krant. Het typische campingleven, gewoon hier aan de Vecht! Ik word er blij van.

En dan besef ik ineens dat Weesp, de stad die alles heeft, tóch iets mist. Weesp mist een camping! Een plek waar toeristen hun tentje kunnen opzetten. Waar buitenmensen tot 's avonds laat voor hun caravan kunnen rummikuppen. En waar men met een afwasteil vol vuile vaat, met een theedoek over de schouders fluitend naar het toiletgebouw wandelt (en dat nog leuk vindt ook). Zou het niet fantastisch zijn als er in Weesp zo'n (stads)camping zou zijn? Er zijn genoeg plekken waar dat gerealiseerd zou kunnen worden, bijvoorbeeld ergens langs de Vecht, in een weiland. Het hoeft niet groot te zijn! Typische campingoverdaad, zoals een zwembad met glijbaan en een animatieteam (inclusief kinderdisco) kunnen ook achterwege worden gelaten: Weesp heeft genoeg te bieden voor de campingtoerist. Wat mij betreft hoeven de campinggasten niet alleen van buiten Weesp te komen. De Weesper camping lijkt me ook zeer geschikt voor een staycation (= op vakantie in eigen stad). Ik zou er zo een nachtje willen staan met m'n tent. Al wandelend met de hond word ik steeds enthousiaster over dit camping-idee. Misschien is er iemand die deze column leest die meteen net zo enthousiast is als ik.

En misschien ziet de gemeente dan ook wel de meerwaarde in van een camping in Weesp. Of misschien ben ik wel gewoon toe aan vakantie. Op een camping.