B en W tijdens een schorsing. Wethouder Overmars bestudeert de stukken.
B en W tijdens een schorsing. Wethouder Overmars bestudeert de stukken. Foto: Christian Pfeiffer

Helder overzicht, dat blijkt lastig

WEESP Het helder op een rijtje zetten van wat het gemeentelijk vastgoed in Weesp kost, blijkt een stuk moeilijker dan gedacht. Wethouder Joop Overmars heeft het er maar wat moeilijk mee.

De raadscommissie behandelde vorige week de aanvankelijk geheim gehouden Nota Maatschappelijk Vastgoed. Die nota, slechts enkele A4'tjes met informatie die al bekend was, bleek allesbehalve het document waarin kraakhelder staat beschreven welke verborgen subsidies verenigingen precies krijgen. Volgens wethouder Joop Overmars bleek het toch allemaal niet zo eenvoudig om op papier te krijgen. Hij ziet dit stuk dan ook liever als een eerste aanzet naar een meer gedetailleerd plan. Wordt vervolgd?

Klucht

De geheimhouding rondom het stuk beet de wethouder in de staart. Overmars, zo zei hij vorige maand, vond het wel zo netjes om de cijfers eerst met de verenigingen te bespreken alvorens ze in de openbaarheid te brengen. Maar door de geheimhouding mocht hij er buiten het stadhuis niet meer over spreken, ook niet met de verenigingen. De geheimhouding was daarom niet nodig geweest en met de verenigingen is niet gesproken. "Dat zijn de momenten dat politiek een klucht wordt. De wethouder vraagt om geheimhouding om er met de verenigingen over te kunnen praten en praat vervolgens niet met de verenigingen omdat het stuk geheim is. Logisch", stelt D66-fractievoorzitter Christian Zierleyn in een bijtende blog. Zierleyn was in de vorige periode overigens de wethouder die dit klusje moest klaren, maar hij kwam er toen ook niet ver mee.

De gemeenteraad is absoluut niet blij met de gang van zaken en zal het proces tijdens de komende raadsvergadering grondig en kritisch benaderen.