Een hip dansfeest op de boerderij.
Een hip dansfeest op de boerderij. Foto: Joy Heijstee

Dansen in weiland op Funky Farm Festival

Een heus muziekfestival in Weesp: het Funky Farm Festival op zaterdag 17 juni. Een hip dansfeest voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Weesp De weilanden van boerderij Krokus aan het Honswijkerpad vormen over ruim een week het decor van het Funky Farm Festival, het eerste muziekfestival in Weesp waar jong en oud samen kunnen genieten van muziek, hapjes en drankjes.

Drie jonge Weespers organiseren het Funky Farm Festival. Bobby Zamaray, Karel Voigt en Rick Stol organiseerden eind vorig jaar al een geslaagd feest bij hun voetbalclub FC Weesp en dat smaakte naar meer. "We kregen veel vragen of we het feestje nog eens wilden herhalen en dat gaan we nu doen", vertelt Bobby. "Het was een feest waar jong en oud kwam, dus dat willen we ook op het Funky Farm Festival", vult Karel aan.

Bij een panelgesprek van de gemeente hoorde Bobby dat er vroeger veel te doen was in Weesp, zoals Flat 113, maar dat er nu voor de jongeren vrijwel niks is. Hoog tijd om iets te organiseren dus. "Er zijn wel festivals in het Diemerbos en bij de Gaasperplas. Daar zien we altijd veel jongeren uit Weesp, het festivalgevoel leeft dus wel bij de meesten van ons."
Het was de bedoeling er weer een wat kleiner feest van te maken, maar het Funky Farm Festival wordt toch een feest van formaat. Bobby: "We hebben hulp gekregen van diverse mensen en van onze sponsors RGB events, AF Bouw en De Vest Projecten." Er moest ook een festivalterrein gevonden worden en zo kwamen de organisatoren uit bij boerderij Krokus. "Daar hebben we de ruimte en kunnen we het festival zo inrichten dat we met het geluid de natuur in de buurt niet verstoren."

Muziek van vroeger en nu

De organisatoren willen met het Funky Farm Festival iedereen, van jong tot ouder, bij elkaar brengen met popmuziek en R&B van vroeger en nu. Met de line-up zit dat vast goed: Beumer (Social club, L'Alé, Sugarfactory), Die ene met die Baard (Club NYX, Studio K), DJ Richard Westland (Hart van Weesp, FLAT 113), zijn zoon DJ Ramos (Gaasperpleasure, Back to Backyard) en Praia del Sol (Latin Village, Vunzige Deuntjes, FunX).

Naast de muziek op een groot podium kan er ook genoten worden van hapjes en drankjes. Bij de Afghan Mom's Chicken 'n Veggiebooth bijvoorbeeld. "Daar maakt mijn moeder zelf heerlijke kipgerechtjes en vegetarische hapjes", vertelt Bobby. Daarnaast zijn er de Big Fat Burgerbar, de High Hay Lounge en de Piggytail's Cocktail 'n Shooterbar. "We hopen natuurlijk op mooi weer, maar mocht het toch regenen dan wordt een deel van het festivalterrein overdekt."

Plannen voor een klein feest groeiden uit tot een heus festival

Het Funky Farm Festival is zaterdag 17 juni van 14.00-23.00 uur bij boerderij Krokus aan het Honswijkerpad. Hoe kom je daar eigenlijk? "Neem het fietspad vanaf de Lange Muiderweg richting Muiden en Naarden, dan kom je er vanzelf", legt Karel uit. "Met de auto kan ook vanaf de Keverdijk, maar de parkeermogelijkheden zijn zeer beperkt."

De kaarten vliegen inmiddels de deur uit. Van de 400 kaarten zijn er al 250 verkocht. Wie dit muziekfeest niet wil missen doet er dan ook goed aan om kaarten te bestellen via de Facebookpagina van het Funky Farm Festival. Ook aan de deur kunnen kaarten gekocht worden, als ze dan niet al allemaal weg zijn natuurlijk.

www.facebook.com/FunkyFarmFestival/