De gevolgen van de wegafsluiting zijn vooral te merken op de Korte Muiderweg.
De gevolgen van de wegafsluiting zijn vooral te merken op de Korte Muiderweg. Foto: André Verheul

Stapvoets naar de A1 vanwege werkzaamheden Driemond

Het wegwerk bij Driemond is gestart. Wie met de auto naar Amsterdam moet, moet via de A1. Dat ging dinsdag niet zonder slag of stoot.

WEESP De Geinbrug en kruising bij Driemond worden vervangen. De komende maanden is de N236 tussen Driemond en Amsterdam-Zuidoost dicht voor autoverkeer. Wie toch die kant op moet, zal de fiets of brommer moeten pakken of via Muiden moeten omrijden over de A1.

De gevolgen van de wegafsluiting waren de eerste ochtend vooral te merken op de Korte Muiderweg. Daar was het tijdens de ochtendspits veel drukker dan normaal. Stapvoets reed het verkeer naar de A1. In de avondspits liep het verkeer op hetzelfde traject volledig vast. Op de afrit Weesp / Muiden en op de Korte Muiderweg stonden automobilisten lange tijd stil. Tussen Weesp en Driemond was het juist opvallend rustig. De fietsbrug over het Gein wordt volop gebruikt, maar er rijden amper auto's. Een enkeling had de berichtgeving over de afsluiting blijkbaar gemist, maar liet zich bij Driemond in redelijke harmonie weer terugsturen door verkeersregelaars. Op de kruising bij Tong Ah ging het er soms anders aan toe. Om het centrum van Weesp te ontlasten kan men vanaf de N236 niet afslaan naar de Van Houtenlaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Rijnkade. Een paar automobilisten omzeilden dit via de Wiefferingdreef of deden alsof ze rechtdoor gingen richting Bussum en sloegen dan op het laatst toch nog rechtsaf. De verkeersregelaar keek hen hoofdschuddend na. Het werk duurt nog tot eind augustus. Gedurende deze periode zijn het Gein en de Stammerdijk ook dicht voor doorgaand verkeer. Dit om sluipverkeer te voorkomen.

De kruising bij Driemond ligt er maanden uit.