Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Hoop

Stefan: "Met Stefan."
Jan: "Hé, met Jan. En, en, en?"
Stefan: "Nog niet gebeld."
Jan: "Wat denk je?"
Stefan: "Geen idee... ik had er een goed gevoel over, maar nu maak ik mij ineens heel veel zorgen dat mijn gevoel me in de steek laat."
Jan: "Je moet dat gevoel niet overwaarderen. Je moet het gewoon loslaten. Zo voel ik het als het spreekwoordelijke puntje bij het paaltje komt. Het is toch zoals het is."
Stefan: "Hopen op een goede afloop, mag dat wel? Want dan ga ik nu alvast een vlag kopen."
Jan: "Beter van niet. Ik hoop in principe nergens op. Kun je ook niet teleurgesteld raken. Vrijdagavond bijvoorbeeld kun je Weesp niet in vanaf de A1 en via Driemond ook niet. Ik kan dus wel hópen dat iemand daarover heeft nagedacht, maar dat doe ik gemakshalve niet."
Stefan: "Ja, ik snap het. Ik werd laatst aan de Vecht overvallen door een groepje muggen, stuk of vijftien. En toen hóópte ik dat de jeuk wel mee zou vallen. Als je een half uur niet krabt, schijn je er verder geen last meer van te hebben. Dus dan hóóp je dat je dat een half uur kunt volhouden."
Jan: "Zo zei Trump dat hij hóópte dat de FBI het onderzoek naar de Russen zou staken. Daarmee bleef hij binnen de regels van de wet. Maar het gevolg is nu waarschijnlijk één grote teleurstelling."
Stefan: "Precies! Ik ga nu dus nog niet haar schooltas zoeken zodat ik die straks aan de vlag kan hangen...?"
Jan: "Nee, ze belt je straks. En ze zegt óf 'pap, ik ben geslaagd' óf 'pap, ik heb een her' óf 'pap, ik ben gezakt'. En in alle gevallen mag de vlag uit, want ook een teleurstelling dient gevierd te worden."
Stefan: "Dank je wel Jan, ik voel me weer helemaal blanco! Trouwens, treed jij nog op 24 juni tijdens Weesp Gastvrij?"
Jan: "Helaas niet. Ik speel met mijn bandje Coopertest een reünieconcert in De Melkweg, maar ik weet zeker dat Weesp Gastvrij een groot succes wordt."
Stefan: "En ik hoop dat jullie dan ook de sterren van de hemel spelen in De Melkweg..."
Jan: "Ga jij nou maar een vlag kopen en hou vol."
Stefan: "Zeker weten... Hou vol!"