De woningen in Lanenrijk hebben  een tuinstadkarakter met woningen aan een laan of in een hof in een parkachtige omgeving.
De woningen in Lanenrijk hebben een tuinstadkarakter met woningen aan een laan of in een hof in een parkachtige omgeving.

Eerste woningen Weespersluis gaan 1 juli in de verkoop

De eerste woningen van nieuwbouwproject Weespersluis gaan zaterdag 1 juli online in de verkoop. Er is héél veel belangstelling voor het plan.

WEESP De onlineverkoop van de eerste fase in de nieuwe wijk Weespersluis gaat zaterdag 1 juli van start. "De 178 woningen staan in Lanenrijk en er is veel belangstelling voor het nieuwbouwproject", vertelt Marlous Mok van projectbureau Weespersluis. "In ons bestand hebben we bijna 12.000 belangstellenden waarvan zo'n tachtig procent uit Amsterdam komt, maar ook mensen uit Weesp zelf, het Gooi en uit Almere en omgeving."

Om te kijken waarom er zo veel mensen geïnteresseerd zijn in Weespersluis heeft het projectbureau een avond georganiseerd met twee panelsessies.

"In de eerste groep zaten allemaal mensen van buiten Weesp en het tweede panel was het half om half, met belangstellenden uit Weesp en Amsterdam. In totaal hebben we ongeveer veertig mensen gesproken en gevraagd wat hun beweegredenen zijn om eventueel een woning te kopen. Na die sessie gingen we, samen met verschillende projectontwikkelaars, in gesprek over de woonwensen en waarom ze in de nieuwe wijk willen wonen. Wat Weespersluis vooral aantrekkelijk maakt, en dan vooral voor mensen uit Amsterdam, zijn drie voorwaarden", aldus Mok. "En dat zijn het mooie oude centrum, het NS-station en de ligging ten opzichte van Amsterdam.

Fietsen

Tijdens de panelavond kwam ook naar voren dat alles op fietsafstand is omdat Weespersluis dicht tegen het stadscentrum aan komt te liggen. Mensen uit Amsterdam zijn gewend om te fietsen en daarom is dit belangrijk. Ook bleek dat ze de stijl van de woningen van begin 1900 mooi vinden. De stijl wordt afgewisseld met klassieke en moderne architectuur en met verschillende woningtypen rond hofjes, parkstraatjes en singels. Elke buurt krijgt zijn eigen karakter. Deze panelsessie was voor ons belangrijk, want nu kunnen we nog veranderingen aanbrengen aan de plannen voor Weespersluis. In de toekomst gaan we meer van deze avonden organiseren."