Jasmijn Hendriks en Britt Metten gaan de prijs investeren in hun muziekcarrière.
Jasmijn Hendriks en Britt Metten gaan de prijs investeren in hun muziekcarrière. Foto: Theaterpand Weesp

Britt Metten en Jasmijn Hendriks winnen Weesp Got Talent 2017

WEESP Britt Metten (19) uit Weesp en Jasmijn Hendriks (17) uit Soest hebben samen Weesp Got Talent 2017 gewonnen. Hun prijs (500 euro) investeren ze in hun muziekcarrière.

door Marieke van Veen

De meiden kennen elkaar van school, ze zitten allebei op de muziekacademie in Amsterdam. Britt: "We werden op een keer bij elkaar gezet in een projectgroepje. Het klikte meteen, zowel persoonlijk als muzikaal. Daarom heb ik haar voorgesteld om ook wat dingen samen te gaan doen. Ik heb een paar jaar geleden ook al meegedaan aan Weesp Got Talent. Toen ik Jasmijn daarover vertelde, was ze meteen enthousiast."

Slim aanpakken

Over wat ze dan zouden moeten zingen, daar waren ze niet zo een-twee-drie uit. "Ik ben nu over naar het laatste jaar en Jasmijn zit pas een jaar op school. Hierdoor krijgen we heel andere lessen aangeboden. Toen we kennismaakten was zij net heel erg met blues bezig, terwijl ik in de rock-fase zat. We moesten het dus slim aanpakken en goed bedenken wat onze sterke kanten zijn en dat zien te combineren."
Dat is ze gelukt, hun finaleplek verdienden ze met hun vertolking van 'Daydreamer' van Adele. Voor de finale besloten ze echt all the way te gaan. Met een set van vier totaal verschillende nummers lieten Britt en Jasmijn zien wat ze in huis hebbeen. Ze begonnen met het ingetogen 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis. Daarna volgde 'This Town', het nummer waarmee de Ierse zanger Niall Horan vorig jaar doorbrak. Vervolgens gingen ze van countrysong 'Jolene' van Dolly Parton naar het sterke 'Survivor' van Beyoncé / Destiny's Child. "Sublieme samenzang, gewaagde act en betoverende stemmen", zo oordeelde de jury. Van juryvoorzitter Frank van Workum van Ziggo Dome kregen de meiden een cheque van 500 euro uitgereikt. Dat geld gaan ze investeren in hun muziek. "Jasmijn is aan het sparen voor een nieuwe gitaar en ik wil al langer een vocaleffectapparaat kopen. Daarmee kun je je stem verschillende effecten meegeven. Je kunt bijvoorbeeld je eigen stem transformeren naar een achtergrondkoor, heel gaaf. Ik heb sinds maandag vakantie, dus dan kan ik er de hele zomer mee oefenen."

The 4 Directions op Haltpop

'Sublieme samenzang, gewaagde act en betoverende stemmen'

De publieksprijs van het WeesperNieuws.nl is gewonnen door The 4 Directions. Deze band met vier jongens in de leeftijd van 9 en 10 jaar bracht een aantal nummers ten gehore. Bij de prijsuitreiking wachtte hen een speciale verrassing. Juryvoorzitter Frank van Workum maakte bekend dat de Weesper band het evenement Haltpop mag openen op zondag 23 juli. Wie The 4 Directions die dag in actie wil zien, kan hiervoor kaartjes kopen via haltpop.nl.