Het Leo Landwaarthof.
Het Leo Landwaarthof.

Het Leo Landwaarthof is eindelijk een feit

WEESP - De in 2012 overleden Weesper Leo Landwaart had nog wat tegoed: er zou een plantsoen naar hem vernoemd worden. De toezegging kwam in februari 2014, onlangs is het straatnaambordje daadwerkelijk geplaatst.

Landwaart was jarenlang actief bij de huurdersvereniging van woningcorporatie De Woningbouw (nu Ymere) en Stichting De Wijk. Hij nam het op voor bewoners en als het nodig was ging hij de strijd voor ze aan. Daarmee dwong hij ook het respect af van de corporatie. Twee jaar na Landwaarts plotselinge dood maakte De Woningbouw bekend het beheer over te nemen van het plantsoen tussen de nieuwe woningen aan de Papelaan en de Johannes Vermeerstraat. Dat plantsoen zou Landwaarts naam krijgen, werd verteld tijdens een 'fotomoment' waarbij ook toenmalig Woningbouw-directeur Jan Turenhout, toenmalig wethouder Jean van der Hoeven en de weduwe van Leo Landwaart aanwezig waren.
Maanden en jaren verstreken. Het plantsoen moest in samenspraak met de buurt worden ingericht. En waar bleef het naambordje? Er bleek echter gedoe over de overdracht van de grond en het Leo Landwaarthof dreigde in de vergetelheid te raken. Na recent aandringen van intimi achter de schermen is het bord er eindelijk en wordt er recht gedaan aan het werk dat Leo Landwaart voor veel huurders van Weesp heeft opgeknapt. Het 'Leo Landwaarthof', het staat er nu echt. Mevrouw Landwaart woont vlakbij en heeft er fraai uitzicht op.