Speeltuin is straks weer elke dag open.
Speeltuin is straks weer elke dag open. Foto: Marieke van Veen

Klusavond moet speeltuin zomervakantieklaar krijgen

WEESP Eind volgende week begint de zomervakantie van de basisscholen. Om ervoor te zorgen dat de kinderen van Weesp die weken optimaal van speeltuin Don Bosco kunnen genieten, houdt de vereniging morgenavond een klusavond. Omdat vele handen licht werk maken, hoopt het bestuur op een grote opkomst.

door Marieke van Veen

"We hebben gemerkt dat veel ouders graag een steentje bij willen dragen aan de speeltuin, maar overdag veelal te druk zijn met de kinderen en met werk", vertelt Judith van den Briel, lid van het bestuur en verantwoordelijk voor de communicatie. "Vandaar dat we nu voor een avond kiezen en zoveel mogelijk mensen willen vragen om ons een handje te komen helpen".

Snoeien en onkruid wieden

De klusavond in de speeltuin is donderdag 13 juli is van 20.00 tot 22.00 uur. Er moet in die twee uurtjes aardig wat gebeuren: de in het voorjaar geplante beukenhagen hebben aandacht nodig vanwege het warme weer van de afgelopen tijd, de wilgentipi's moeten worden gesnoeid, het klimbos moet onkruidvrij worden gemaakt en de klimop bij het hek moet in goede banen worden geleid. Ook moet er in het klimbos een boomstronk worden verwijderd en moeten alle speeltoestellen worden ontdaan van onkruid en het ergste vuil.

Geen oppas nodig

Snoeien, onkruid wieden, schoonmaken; er moet veel gebeuren

Een aardige lijst, daarom doet de speeltuin ook een beroep op de bezoekers. Het is voor de vaste vrijwilligers teveel om dit alles alleen te doen. Van den Briel: "Je hoeft geen vader of moeder te zijn van een kindje dat lid is van de speeltuin. Iedereen is van harte welkom". Vooraf aanmelden is niet per se nodig. Kinderen kunnen worden meegenomen, die kunnen lekker spelen terwijl de volwassenen de handen uit de mouwen steken.

Zomeropening

Don Bosco is tot en met zondag 29 oktober wekelijks geopend op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is de speeltuin dagelijks open, met uitzondering van zaterdag. Bij erg slecht weer kan er worden besloten dat de speeltuin die dag dicht blijft. Dit wordt dan gemeld op de Facebookpagina. Speeltuin Don Bosco is gevestigd aan 's-Gravelandseweg 3. De entree is voor leden en baby's gratis, kinderen vanaf 2 jaar betalen 2,50 euro per keer.

Contactgegevens en andere informatie is te vinden op www.speeltuindonbosco.nl