Esther Kornalijnslijper neemt haar toehoorders mee naar het verleden.
Esther Kornalijnslijper neemt haar toehoorders mee naar het verleden.

Storytellingfestival strijkt neer op Fort Uitermeer

WEESP Deze zomer strijkt Forten vol Verhalen neer op acht bijzondere locaties in de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zaterdag 15 juli doet dit storytellingfestival Weesp aan. Terwijl de bezoekers op het gras genieten van de natuur en de ruïne, neemt Esther Kornalijnslijper hen met verhalen mee naar het verleden.

door Marieke van Veen

Forten vol Verhalen is een verhalenfestival met historische verhalen over de forten en het geheime linielandschap. Topvertellers uit Nederland en België brengen spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen tot leven, met als decor de forten waar deze verhalen zich afspelen.

Magisch realistische verhalen

De organisatie van het festival belooft in de aankondiging: "Esther Kornalijnslijper is een verhalenverteller, met een voorliefde voor literaire, poëtische, en magisch realistische verhalen die ze op een verfijnde, uitdagende en humoristische manier vertelt." Van origine is Kornalijnslijper dierenarts, maar in 2010 richtte zij eSpiral op en is ze een professioneel verhalenverteller bij levensgebeurtenissen, evenementen en congressen. Sinds begin dit jaar verzorgt ze ook trainingen, waarbij ze anderen de kneepjes van haar bijzondere vak leert.

Compleet dagje uit

Storytellers nemen het publiek mee naar het verleden van het fort

De vertelvoorstelling bij Fort Uitermeer is zaterdag 15 juli, aanvang 14.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen. Reserveren kan via www.fortenvolverhalen.nl, maar dit is niet noodzakelijk. De faciliteiten in en rond het fort zorgen ervoor dat de bezoekers er een compleet en afwisselend dagje uit van kunnen maken.
Rondje Naardermeer
Op het terrein van Fort Uitermeer zit paviljoen Uit & Meer, waar men voorafgaand aan de verhalen kan lunchen of na afloop kan genieten van een hapje en een drankje. De wandelroute 'Rondje Naardermeer' komt ook langs het fort. Er is een sloepenhaventje aangelegd met 9 aanlegplaatsen voor sloepboten en een speciale kanosteiger. Het fort maakt deel uit van het sloepennetwerk 'Gooi, Vecht en Loosdrechtse Plassen' (knooppunt 46) en is een bijzondere plek om af te meren.

Zondag 16 juli reist Forten vol Verhalen door naar Abcoude. Daar verklapt meesterverteller Eric Borrias alle geheimen over Fort Nigtevecht.

Kijk voor info en alle andere speeldata op de website www.fortenvolverhalen.nl

Storytelling met het fort op de Achtergrond.